Masters of Java: technisch uitdagen met een knipoog

Bij First8 Conclusion werken gedreven Java developers die zich elk jaar inzetten voor de Masters of Java, het officieuze NK Java programmeren. Samen met de Nederlandse Java User Group (NLJUG) organiseren we dit jaarlijkse funprogging event. We praten hierover met Arjan Lamers, hij is één van de oprichters van First8 Conclusion, een doorgewinterde Javaan in zijn functie van lead developer, die al jaren plezier beleeft aan het Masters of Java-event.

2 mei 2022   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

First8 Arjan

“Binnen First8 Conclusion houden we wel van een uitdaging en als hoofdsponsor van de Masters of Java zorgen wij elk jaar voor 5 uitdagende opdrachten en een robuuste game server.   
Deelnemers doen individueel mee of in tweetallen. Tijdens de 5 opdrachten, van ieder een halfuur, programmeren de deelnemers – zonder gebruik van internet of IDE’s – tegen de klok. Heb je de juiste oplossing en dien je die op tijd in? Hoe meer tijd er over is, hoe meer punten je verdient. Je kunt ook punten verdienen door het behalen van testen. Dien je een foutieve oplossing in, dan verdien je geen punten. Elke editie heeft een spannende ontknoping. Plezier staat voorop en de winnaar mag zichzelf een jaar lang de Master of Java noemen!”

Technisch ingewikkelde projecten

“De organisatie van de Masters of Java vraagt om de nodige voorbereidingen waar we onze expertise op kunnen loslaten. Wij zijn namelijk de specialist op het gebied van maatwerkapplicaties vanuit de Java & Open Source-techniek. Wij werken aan zeer diverse maar coole projecten. Deze zijn technisch ingewikkeld en bij voorkeur spelen privacy en security een rol. Binnen First8 Conclusion creëren we ruimte voor dit evenement om én de wedstrijdsoftware te bouwen én de opdrachten te schrijven. Alleen al de werkende software is een flinke uitdaging: hoe zorg je ervoor dat het bestand is tegen tientallen top-Javanen die hun eigen software los kunnen laten op ‘ons’ systeem? Bij de opdrachten mikken we op herkenbare problemen vanuit een andere invalshoek en altijd met een knipoog.”

Als hoofdsponsor van de Masters of Java zorgen we elk jaar voor 5 uitdagende opdrachten en een robuuste game server.

Arjan Lamers | CTO en medeoprichter First8 Conclusion

Claim to fame 

“Al vele jaren op rij zijn wij als hoofdsponsor betrokken bij de Masters of Java. Dit doen we natuurlijk met een reden. Bij ons draait het om hardcore Java; onze Javanen kunnen lezen en schrijven met het Java-platform. We kijken graag onder de motorkap, willen snappen hoe het zit en proberen de nieuwste features uit. Dit project biedt ons de mogelijkheid om onze expertise aan te tonen. De Masters of Java is een mooie manier om ongedwongen met de laatste trends op het gebied van Java te experimenteren op een veilig platform. En het is dé uitgelezen kans om met de laatste versie van Java te werken! Sowieso draait het in ons vak om het delen van kennis en kunde. De developers bij First8 Conclusion hebben passie voor Java en dat blijkt dan ook elk jaar weer uit het enthousiasme voor de Masters of Java.”

Masters of Java

Het beste van 2 werelden

“Bij ons draait het om ontwikkeling en kennisdeling, dit doen we bijvoorbeeld via kennissessies, maar ook organiseren we regelmatig gezellige bordspelavonden. Bij First8 Conclusion opereren we met 2 petten op. Enerzijds vanuit een kleinschalig bedrijf waarvan de ruim 30 Javanen hun eigen cultuur schrijven. Tegelijkertijd zijn wij onderdeel van het ecosysteem van Conclusion waardoor we een grote slagkracht hebben. Wij profiteren dus van de flexibiliteit van een klein en wendbaar bedrijf en aan de andere kant van de kracht van een grote organisatie. We kunnen onze cultuur bewaken en tegelijkertijd voor hele grote klanten werken. Kortom: the best of both worlds.”

Ook meewerken aan de Masters of Java?

Neem gerust contact op.

Arjan Lamers

Arjan Lamers

Java consultant, lead developer, architect
a.lamers@first8.nl