Masters of Java 2024: nóg meer fun in funprogging

Op woensdag 6 november vindt Masters of Java 2024 plaats. Dit officieuze NK Java Programmeren wordt georganiseerd door NLJUG. First8 Conclusion is sinds lange tijd hoofdsponsor en verantwoordelijk voor de software en opdrachten. Presentator Ted Vinke: “We voegen steeds weer verrassende elementen aan de wedstrijd toe.”

13 mei 2024   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Masters of Java 2023

Voor iedereen met Java-kennis
De afgelopen jaren zag Ted de Masters of Java steeds populairder worden. Dit jaar presenteert hij de wedstrijd samen met zijn First8-collega Sjoerd Hemels. Hij kijkt ontzettend uit naar de dag. “We zien steeds meer nieuwe gezichten die meedoen, als individu of samen met collega’s. Het is dan ook een competitie waaraan iedereen met Java-kennis mee kan doen. Je hoeft echt geen Java-tovenaar te zijn”, stelt Ted gerust. “Zie het als een uitstapje van je dagelijkse, vaak meer corporate werk. We zorgen ervoor dat de opdrachten fun zijn en je ontmoet veel leuke mensen.” 

Fun, maar ook een flinke uitdaging
De Java-experts van First8 Conclusion steken ieder jaar heel wat tijd en kennis in het doorontwikkelen van Masters of Java. Ted: “Daar halen we veel plezier uit! We proberen de puzzels ieder jaar weer uitdagender en grappiger te maken.” Om daar met een knipoog aan toe te voegen: “Onze CTO Arjan Lamers bedenkt de opdrachten, dus het wordt sowieso brutal. Maar laat je daar vooral niet door afschrikken.” Voor het oplossen van de puzzels krijgen kandidaten steeds dertig minuten, inclusief tests. “We willen niet dat iemand al na vijf minuten klaar is”, vertelt Ted. “We zoeken steeds weer de sweet spot tussen fun en uitdaging. En per opdracht kun je meerdere punten verdienen, dus je blijft echt niet op nul staan.”

‘Je hoeft echt geen rocket scientist te zijn om mee te doen’

Middeleeuwse editor 
First8 Conclusion is ook verantwoordelijk voor de software die tijdens Masters of Java wordt gebruikt. “Je krijgt een laptop voor je met een soort Middeleeuwse editor”, zegt Ted lachend. “Tijdens de wedstrijd blokkeren we de internetverbinding, zodat deelnemers alleen over de documentatie beschikken die wij ze overhandigen." Iedere editie van Masters of Java worden er weer leuke features toegevoegd. Zo bouwde First8 Conclusion-collega Suman Enait twee statistiekenpagina’s, waarop standen en resultaten worden bijgehouden. Suman: “Er is een scherm met de realtime ranking en een ander scherm waarop we allerlei opvallende en grappige standen bijhouden. Denk aan de Cowboy Developer; de deelnemer die het minste test.” Ted: “De features die Suman heeft toegevoegd, maken mijn rol als presentator nog leuker. De rankings bieden mij mooie haakjes om deelnemers of teams uit te lichten.”

 

Schrijf je gratis in
Uit ervaring weet Ted dat het bij Masters of Java tijdens de opdrachten superspannend en heel stil in de ruimte is. “In de pauzes wordt er juist volop gemixt en gepraat. Hoe leuk is het om op deze manier samen met andere Java-liefhebbers in contact te komen? Wij hopen ook jou op 6 november te ontmoeten in het Van der Valk Hotel in Veenendaal!”