Maak kennis met onze IT-trainee Mees

Mees van Och dompelt zich tijdens het IT-traineeship van Conclusion onder in de wereld van IT. “Ik wil ontdekken welke werkzaamheden mij het meest liggen en mijn carrière goed voorbereid starten.” De ambitieuze trainee stelt zich voor.

7 maart 2022   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Trainee Mees

Interesse in IT

In Nijmegen volgde Mees een bachelor en master Wiskunde aan de Radboud Universiteit. “De master die ik deed heet Mathematical Foundations of Computer Science. Door mijn toenemende interesse in IT volgde ik tijdens de master veel informaticavakken en zag ik verschillende programmeertalen. Mijn afstudeerscriptie schreef ik bij een groot nutsbedrijf. Tijdens deze stage voorspelde ik stroomstoringen in het spanningsnet door middel van het analyseren van data in Python.”

‘Ik wil mijn carrière in de IT goed voorbereid starten’

Mees

Ervaring opdoen bij First8

“Met het IT-traineeship van Conclusion doe ik in korte tijd veel ervaring op”, zegt Mees enthousiast. “Ik kan zowel voor First8, Virtual Sciences als Xforce gaan werken. Naast de werkzaamheden vind ik de mensen waarmee ik werk net zo belangrijk. Het is leuk dat we gezamenlijk starten aan het traineeship. De groep zal bestaan uit mensen met verschillende achtergronden en opleidingen. Tijdens mijn opleiding werkte ik grotendeels met wiskundigen, dus ik zie het als een uitdaging om elkaars manier van denken samen te laten komen tot meer dan de som der individuen.”

Nog net zo enthousiast

Vanuit zijn wiskundige achtergrond verwacht Mees waarde toe te voegen door middel van zijn oog voor detail en abstract denken. Waar hij zichzelf over vijf jaar ziet? “Dan hoop ik dat mijn enthousiasme waarmee ik het traineeship begin, niet is afgenomen. Ik hoop dan de plek binnen Conclusion te hebben gevonden waar mijn positieve kanten naar voren komen, zodat ik kan excelleren en het werk leuk blijf vinden.”