IT-trainee Omar wil goed voorbereid de praktijk in bij First8 Conclusion

Omar Adham is vanaf begin juli begonnen aan zijn IT-traineeship bij First8 Conclusion. Hij koos bewust voor dit traineeship: "Ik heb Java gebruikt in enkele vakken op de universiteit en het is een van mijn favoriete talen. Ik wil me er graag verder in bekwamen onder de vleugels van ervaren professionals.”

10 juli 2023   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

IT Trainee, Omar Adham

IT-bootcamp als stevige basis
“Bij First8 Conclusion lijkt een fijne, informele sfeer te heersen, zonder dat dat het succes van het bedrijf in de weg staat”, deelt Omar zijn eerste ervaringen. “Ik vind het fijn dat het traineeship begint met een uitgebreid IT-bootcamp. Bij veel andere traineeships zie je dat trainees gelijk op een project worden gezet.” Waarom is dat zo belangrijk voor Omar? “Ik heb graag het idee dat ik écht weet wat ik aan het doen ben, maar ik denk dat mijn studie niet de beste voorbereiding was op de praktijk. Daarnaast is het fijn dat ik niet de enige trainee ben; ik leer graag andere mensen in een soortgelijke levensfase kennen."

 

Hands-on probleemoplosser
Met een bachelor in Computing Science aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Omar een stevige basis in de informatica. Zijn favoriete vak was Software Engineering, waardoor hij verder wil gaan in dat vakgebied. Hij heeft echter ontdekt dat hij minder academisch is ingesteld dan hij aanvankelijk dacht en dat hij liever hands-on problemen oplost en concrete verbeteringen ziet in een product.

‘Ik wil me ontwikkelen tot een zelfverzekerde Java Developer’

Omar Adham

Pingpongpenningmeester
“Hoewel ik nog geen fulltime werkervaring heb, heb ik al wel de nodige bijbaantjes gehad sinds mijn jeugd, zowel tijdens vakanties als naast mijn studie”, vertelt de IT-trainee. “Zo heb ik anderhalf jaar bij McDonald's gewerkt. En als extracurriculaire activiteit was ik een jaar lang penningmeester voor mijn (studenten)tafeltennisvereniging.”

Oog voor detail
Gevraagd naar de grootste uitdaging tijdens het IT-traineeship, benadrukt Omar dat het vinden van een balans tussen zijn perfectionistische aard en deadlines een uitdaging zal zijn, zonder zichzelf te veel onder druk te zetten. Omar is vastbesloten om het verschil te maken tijdens zijn traineeship. “Ik geloof dat mijn oog voor detail, mijn nieuwsgierigheid om grondig te testen of alles goed werkt en mijn duidelijke communicatie met collega's een waardevolle bijdrage zullen leveren.”

Variëteit of specialisatie?
Op de vraag waar hij zichzelf over vijf jaar ziet, heeft Omar een duidelijk beeld: "Ik zie mezelf bij Conclusion: iemand die zelfverzekerd is in zijn capaciteit als ontwikkelaar en op zijn gemak is met zijn collega's. Ik houd van de variëteit tussen de verschillende fases van de softwareontwikkelingscyclus, maar tegen die tijd weet ik beter hoe het in de praktijk werkt en vind ik misschien toch een aspect waarin ik me wil specialiseren. Bijvoorbeeld testen, design, of zelfs als projectleider." Met zijn vastberadenheid om te leren en zijn ambitie om zich te ontwikkelen binnen Conclusion, staat Omar aan het begin van een mooie carrière in de IT.

Nieuwsgierig naar meer?

Deze trainees gingen jou voor:

Blog
Trainee Suman bij First8 Conclusion

Trainee Suman wil haar carrière in de IT vervolgen bij First8 Conclusion