First8 Conclusion en Signicat zijn technology partners: ‘Digital identity-oplossing op maat’

In een snel digitaliserende wereld is het veilig en eenvoudig kunnen inloggen een cruciaal aspect voor zowel bedrijven als individuele gebruikers. First8 Conclusion en Signicat hebben hun krachten gebundeld om klanten te voorzien van geavanceerde Identity & Access Management-oplossingen.

4 januari 2024   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Partnership met Signicat

Use cases ontwikkelen

Het technology partnership tussen First8 Conclusion en Signicat is de afgelopen jaren organisch gegroeid. Signicat is de toonaangevende leverancier van digital identity-oplossingen in Europa en levert een breed scala aan API’s voor Identity & Access Management (IAM). “Signicat biedt API’s voor eHerkenning en DigiD, maar kan ook koppelingen verzorgen met de meeste Europese identiteitsproviders”, vertelt Arjan Lamers, CTO van First8 Conclusion. “Wij kunnen daar vervolgens op maat voor onze klanten een ‘voorkant’ voor ontwikkelen die het mogelijk maakt de koppeling daadwerkelijk te integreren in het softwarelandschap van de klant. Zo ontwikkelen we specifieke use cases die Signicat vanwege zijn standaarden en omvang niet kan faciliteren. Terwijl het juist onze kracht is om dat soort verbindingen heel goed te maken.”

Efficiënte maatwerkoplossing
Doordat First8 Conclusion samen optrekt met Signicat, zijn er korte lijntjes en is er veel kennis over de digital identity-oplossingen. “Wil een van onze klanten de inlogmogelijkheden uitbreiden met eHerkenning en DigiD, dan hebben we met Signicat een partner die we goed kennen en waar we snel mee kunnen schakelen”, zegt Arjan. “Dat zorgt voor een snelle onboarding en een efficiënt gerealiseerde maatwerkoplossing.” Ook andersom biedt de samenwerking voordelen, ziet Arjan: “Bijvoorbeeld als Signicat klanten heeft die Keycloak aan DigiD willen koppelen. Daar is geen standaardoplossing voor. Deze klanten kan Signicat naar ons doorverwijzen, zodat wij een koppeling op maat kunnen maken.”

Brede kennis van Identity & Access Management
“Als je eHerkenning of DigiD wilt aansluiten, loop je tegen allerlei terminologie aan zoals OpenID Connect, OAuth2, SAML en pseudo-anonimisering”, weet Arjan uit ervaring. “Het is een ingewikkeld proces, waar we bij First8 Conclusion inmiddels een hoop kennis van hebben.” Wat wil de CTO meegeven aan klanten bij wie een IAM-vraagstuk speelt of gaat spelen? “Wij weten onze weg te vinden in het IAM-landschap en snappen welke vragen Signicat aan je stelt, bij wie je moet zijn en hoe je dat kunt oplossen. Bij First8 Conclusion spreken we jouw taal, maar ook die van de techniek. Dat gaat verder dan puur een IAM-oplossing: het richt zich ook op een breed spectrum aan Java-expertise.”

Wil een klant de inlogmogelijkheden uitbreiden met eHerkenning en DigiD, dan kunnen we met Signicat snel en goed schakelen

Arjan Lamers, First8 Conclusion

Over Signicat
Signicat levert het meest uitgebreide portfolio aan digital identity-oplossingen in de markt. Het digital identity-platform is ongeëvenaard, met meer dan dertig identiteitsmethoden, AML / KYC-conforme onboarding, mobiele authenticatie, geavanceerd elektronisch ondertekenen en meer. Sinds 2006 heeft Signicat een solide reputatie opgebouwd door betrouwbaar digitaal zakendoen mogelijk te maken voor zowel gereguleerde als niet-gereguleerde sectoren. In maart 2020 bundelde het de krachten met Connectis, de Nederlandse specialist op het gebied van identificatie, authenticatie en Identity & Access Management.

Over First8 Conclusion
First8 Conclusion is specialist op het gebied van maatwerkapplicaties vanuit de Java- en Open Source-techniek. Wij werken met hart en ziel voor technologie. Onze kracht zit in het ontwikkelen van veilige, benaderbare, inzichtelijke applicaties vanuit Java en Open Source. Dit doen we op basis van back- en front-end-technieken, metrics, security & privacy en performance.

Meer weten over Identity & Access Management?

Neem gerust contact op.

Arjan Lamers First8

Arjan Lamers

First8 | Conclusion