Even voorstellen: Tobias van Veen

Op een krappe arbeidsmarkt toch mensen met een passie voor Java vinden én strikken. Interim Corporate Recruiter Tobias van Veen ziet het als een mooie uitdaging. Zijn visie: “We moeten verder kijken dan de traditionele manier van werven en werken.”

28 februari 2023   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

First8_Java_Tobias

Op z’n plek binnen de Conclusion-familie

Tobias heeft het goed naar zijn zin binnen de Conclusion-familie. Na een opdracht bij Conclusion MBS strijkt hij nu neer bij First8. “De Java-markt spreekt mij aan. Natuurlijk, de markt is krap, maar ik ben van mening dat dit op bepaalde expertisegebieden in de IT altijd zo blijft. Tenzij we onze scope vergroten, waardoor de vijver om uit te vissen groter wordt. First8 doet dit gelukkig al goed.”

‘De Java-markt is krap, maar de vijver om uit te vissen kan best groter worden gemaakt’

Tobias, First8

Enthousiaste club Java-ontwikkelaars

“Tof zeg, bij die club wil ik horen” - dat moet wat Tobias betreft straks de gedachte zijn van elke Java-ontwikkelaar in Nederland die naar First8 kijkt. “Die langetermijnvisie wil ik graag helpen neerzetten. Als we een sterk Employer Brand zijn, gaat onze doelgroep ons benaderen door te reageren op uitstaande vacatures en zelfs via open sollicitaties. Om dat te realiseren moeten we volop inzetten op blije collega’s. Die presteren beter en zullen minder snel vertrekken.” 

Recruiter met flink wat IT-affiniteit
In 2016 rolde Tobias tijdens zijn afstudeerstage de recruitment in. “Destijds begon ik als recruiter, terwijl ik mijn scriptie schreef over de IT-markt. De verschillende rollen die ik als recruiter en accountmanager verzorgde hadden telkens een link met de IT.” Aangezien Tobias fanatiek sport en er graag buiten op uittrekt, vond hij ook nog een ander logisch haakje: “Ik combineer mijn werk als recruiter met mijn bedrijf in Lifestyle Coaching, waarin ik ondernemers en young professionals help om vitaler te leren leven. Die combinatie bevalt mij goed.”