Even voorstellen: Anthon van Dijk

De carrière van Anthon van Dijk kende een vliegende start. Hij studeerde Vliegtuigbouwkunde, volgde een opleiding tot F16-vlieger en ging uiteindelijk als piloot bij KLM aan de slag. Tot hij na dertig jaar besloot een carrièreswitch te maken en via een omscholingstraject bij First8 terechtkwam.

25 april 2022   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Voorstellen Anthon van Dijk

Omscholingstraject Software Engineering

Naast het vliegen bleef Anthon studeren. “Het was van belang voor mijn functie om te blijven leren”, verduidelijkt hij. “En ik heb een grote interesse in technische informatica en wiskunde. Toen het tijdens de coronapandemie slecht ging in de luchtvaart, ben ik me breder gaan oriënteren. Ik ben nog veel te jong om achter de geraniums te belanden, dus heb ik het omscholingstraject Software Engineering van Make IT Work gevolgd.”

‘Ik wil mezelf altijd blijven uitdagen’

Anthon, Java Developer

FE developer bij team Opsporing

“Java en open source spreken me erg aan”, zegt Anthon enthousiast. “Het assessment dat ik had nog voordat ik met de omscholing begon, was erg leuk. Dat gaf de doorslag om voor First8 te kiezen. De sfeer is hier gewoon heel fijn!” Ook het feit dat First8 onder de paraplu van Conclusion valt, biedt mogelijkheden voor Anthon: “Sinds 1 april ben ik als FE developer aan het team Opsporing van Conclusion Confidential toegevoegd. Het domein Orde & Veiligheid spreekt me erg aan.”

Werken aan hard en soft skills

Het uitbreiden van zijn skillset vormt de grootste uitdaging voor Anthon de komende tijd: “Dan gaat het voornamelijk om hard skills, maar ook soft skills moeten niet onderbelicht blijven. Een waardevolle bijdrage leveren aan het team vind ik erg belangrijk om voldoening uit mijn werk te halen. De intrinsieke motivatie die ik heb, zorgt ervoor dat ik mezelf altijd wil blijven uitdagen. Ik hoop op deze manier het verschil te kunnen maken. Voorlopig heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze voor de IT!”