‘Een gedwongen vertrek bracht me een geweldige carrière in de IT’

Voor Karin Zuidgeest vlogen de afgelopen vijf jaar voorbij. Nieuw in de IT vond ze haar passie voor Java - en nog een rijtje andere talen en tools. Karins vijfjarig jubileum bij First8 Conclusion vieren we met een terugblik op vijf momenten die haar bijbleven.

2 juli 2024   |   Nieuws   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Karin - 5 jaar First8 Conclusion

1.    De spanning én lol van IT

Karin: “Ik ben een van die omscholers. Jarenlang werkte ik als coördinator bij de klantenservice van een uitgeverij. Iets totaal anders. Toen de uitgeverij de klantenservice besloot uit te besteden, werd ik gedwongen na te denken over mijn toekomst. Via een omscholingstraject aan de Hogeschool van Amsterdam rolde ik de IT in. In het begin was dat best stressvol, er kwam enorm veel op me af. Maar tegelijkertijd zorgde het voor een aangename spanning en dacht ik: dit is zoveel leuker dan wat ik hiervoor deed!”

2.    Onder begeleiding het diepe in

“Vrij snel nadat ik aan mijn IT-carrière begon bij First8 Conclusion, werd ik uitgeleend aan Virtual Sciences Conclusion. Zo maakte ik direct in de praktijk kennis met de kracht van het Conclusion ecosysteem. Het team waarin ik nu nog altijd werk, verzorgt voor NS de migratie van de ESB naar het Hybride Integratie Platform. Het was gaaf voor mij om me als relatieve nieuweling gelijk zo nuttig te kunnen maken. Gelukkig zat er een zeer kundige en geduldige senior in ons team, die me in de beginperiode goed begeleidde.”

3.    Alles op z’n plek in Docker

“Doordat ik in een gemengd team werk, werk ik met meer talen en tools dan Java. Zo vind ik het heel fijn om met Docker te werken. Docker is een platform waarin ik applicaties kan maken, implementeren en uitvoeren met behulp van containers, die je met elkaar kunt laten communiceren. Het is een veelzijdig en makkelijk te gebruiken platform, waardoor ik er snel en veilig resultaten mee kan boeken.”

4.    Befaamde bordspellenavonden

“In een van mijn eerste weken bij First8 Conclusion werd er al een van de befaamde bordspellenavonden georganiseerd. Die avonden worden onwijs goed bezocht. De eerste keer wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Er kwamen collega’s met enorme kratten vol bordspellen binnen. Met zo’n groep spelletjesnerds bij elkaar heb je gegarandeerd een onwijs leuke avond. En ja, op zijn tijd gaat het er best fanatiek aan toe.”

5.    Lunch van Marco

“De gezamenlijke lunches met collega’s op ons kantoor in Nieuwegein vind ik erg gezellig. Daarna lopen we vaak een rondje om het ‘fort’. Wat het extra leuk maakt, is dat de lunches iedere dag goed verzorgd zijn. Onze kok Marco zorgt er met zijn team voor dat er elke dag een heerlijke en gevarieerde lunch klaarstaat. Meestal ben ik één keer per week op kantoor bij First8 Conclusion, zit ik twee keer per week bij NS en werk ik twee dagen thuis. Die verdeling vind ik prettig.”