CNCF omarmt Keycloak

Het Technical Oversight Committee van de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) heeft besloten om Keycloak te ondersteunen en begeleiden, om de verdere groei en volwassenheid van de IAM-oplossing te bevorderen. “Het commitment vanuit CNCF richting Keycloak zorgt voor meer stabiliteit en een robuustere tool”, zegt Arjan Lamers van First8 Conclusion.

5 juni 2023   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

First8 Conclusion Keycloak

Volop vertrouwen in Keycloak
Arjan is een van de oprichters van First8 Conclusion en huidig CTO van de organisatie. Samen met zijn team omarmt hij Keycloak als Identity en Access Management (IAM)-oplossing. “Nadat eerder Red Hat zich committeerde aan Keycloak, komt CNCF daar nu bij. Voor een open source-product is de support van dit soort toonaangevende organisaties enorm belangrijk. Het zorgt voor een bestendige toekomst van de IAM-oplossing en geeft ook ons het vertrouwen volop in te zetten op Keycloak.”

Open source IAM tool
"Keycloak is een veelgebruikt en evoluerend open source-project dat ontwikkelaars in staat stelt om de beveiligingsaspecten van een applicatie over te dragen, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over authenticatie, het begrijpen van cryptografie of hoe wachtwoorden veilig op te slaan," aldus Chris Anisczyck, CTO bij CNCF. "We zijn verheugd om weer een op beveiliging gericht project onder CNCF te hebben en kijken uit naar de groei van hun gemeenschap."

Het zorgt voor een bestendige toekomst van de IAM-oplossing en geeft ook ons het vertrouwen volop in te zetten op Keycloak.

Arjan Lamers

Over Keycloak
Keycloak is een Identity and Access Management-oplossing die gecentraliseerde authenticatie en autorisatie biedt aan applicaties en API's. Keycloak biedt een complete, kant-en-klare IAM-service, waardoor implementatie en schaalbaarheid eenvoudig zijn. Keycloak kan worden gebruikt voor single sign-on voor zowel infrastructuur- als eindgebruikersgerichte applicaties die zijn geïmplementeerd op Kubernetes, en om API-calls tussen services te beveiligen met tokens.

Keycloak is vanaf 2014 live en maakte in de bijna tien jaar daarna een flinke groei door, met meer dan 150.000 maandelijkse bezoekers op keycloak.org in november 2022 en onlangs meer dan 15.000 sterren in zijn GitHub-opslagplaats. Keycloak is goed geïntegreerd in het cloud-native ecosysteem. Het werkt op Kubernetes en kan worden geïnstalleerd met behulp van Operators die zijn gebouwd met het Operator Framework. Het levert ook metingen aan Prometheus en integreert op andere manieren met een standaard Kubernetes-stack.

Over CNCF
De Cloud Native Computing Foundation (CNCF) is een toonaangevende non-profitorganisatie die is opgericht om de adoptie en ontwikkeling van cloud-native technologieën te bevorderen. Doel is het creëren van een duurzaam ecosysteem voor cloud-native software.