Accountmanager Li raakte overtuigd van de passie bij First8 Conclusion

Op 1 juli begon Li Beverwijk als Accountmanager bij First8 Conclusion. In zijn eerste maanden wist hij direct indruk te maken met zijn enthousiasme en toewijding. Hij doet dan ook werk waar zijn hart ligt: “Ik wil opdrachten binnenhalen waar onze Java developers én onze klanten blij van worden.”

2 oktober 2023   |   Blog   |   Door: First8 Conclusion

Deel

Introductie Li Beverwijk - First8 Conclusion

Te laat voor het sollicitatiegesprek
In zijn zoektocht naar een uitdagende, maar ook leuke rol als accountmanager in de IT, voerde Li meerdere gesprekken bij verschillende organisaties. Hij zat goed op zijn plek bij zijn vorige werkgever, wat maakte dat hij kritisch de gesprekken in ging en een flink lijstje wilde afvinken. “Na mijn eerste telefonische contact met recruiter Tobias was First8 Conclusion meteen een kanshebber”, vertelt Li. “We spraken over het bedrijf, over Java, over de mensen bij First8 Conclusion en over mijn persoonlijke ambities. Het enthousiasme was wederzijds, dus mocht ik op gesprek komen in Nieuwegein. Door een flinke file kwam ik een kwartier te laat. Ik kon wel door de grond zakken. Gelukkig stelde HR-manager Monique mij aan de telefoon al gerust. ‘Het belangrijkste is dat je veilig aankomt.’ Dat is tekenend voor First8 Conclusion.”

Onmiskenbare passie voor Java
Na een leuk gesprek met Monique en directeur Robbert, bleek de klik opnieuw wederzijds. “Ze waren oprecht geïnteresseerd in me." Tijdens een derde gesprek schoof er ook een developer aan. De manier waarop hij zijn passie voor Java en voor zijn werk overbracht, maakte mij ontzettend enthousiast.” Lang verhaal kort: in juli stapte Li het kantoor in Nieuwegein binnen als echte First8’er. Nog een beetje onwennig, maar ondanks zijn leeftijd toch al met heel wat ervaring op zak. “Werken doe ik al sinds mijn dertiende, in een tomatenkas”, blikt Li terug. “Fulltime werken begon voor mij op mijn zeventiende, toen ik ook op mijzelf ging wonen. Eerst een aantal jaar in de horeca als kok. En toen ik later terugging naar school, als teamleider bij Albert Heijn. Tot iets meer dan een jaar geleden werkte ik daar als Manager Service.”

De basics van het IT-landschap
De afgelopen jaren leerde Li een hoop over zichzelf bij Albert Heijn. “En over het combineren van het behalen van bedrijfsdoelstellingen met het effectief overtuigen van mijn collega’s”, voegt hij daaraan toe. “Ik leerde echter ook dat ik niet al mijn kwaliteiten kwijt kon in deze rol, en er ook veel aspecten bij de rol hoorden waar ik dan weer de specifieke kwaliteiten voor miste. Na een periode van zorgvuldig overwegen, bedacht ik dat een rol als accountmanager mogelijk goed zou aansluiten bij mijn kwaliteiten. Zodoende kwam ik terecht bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in IT-Flex regie.” Hier leerde Li de basics van het IT-landschap en kon hij veel van zijn overtuigingskracht kwijt in de rol van recruiter. “Ik leerde opnieuw veel en na een jaar was het tijd voor de volgende stap; de daadwerkelijke stap naar de rol van accountmanager."

‘Ik voel een sterke drive om de kansen die mij hier geboden worden te grijpen’

Li, First8 Conclusion

Dieper de materie induiken
“De materie waarin wij bij First8 Conclusion gespecialiseerd zijn, is voor de leek vrij complex”, weet Li inmiddels uit ervaring. “Het bekend en vertrouwd raken met onze expertise is op de korte termijn dan ook mijn grootste uitdaging. Vanuit een diep inhoudelijk begrip van de materie, voer ik de beste gesprekken met klanten en developers. Zo kan ik opdrachten binnenhalen waar onze professionals blij van worden - en onze klanten dus ook.” Li gaat stralend door het leven en steekt zijn positivisme en enthousiasme niet onder stoelen of banken. Een fijne eigenschap voor een accountmanager. “Ik stap makkelijk op mensen en situaties af. Ik laat kansen niet graag onbenut en voel een sterke drive om de kansen die mij hier geboden worden te grijpen.”

Volle tafel, volop voetballen
In zijn vrije tijd kookt voormalig chef Li nog altijd graag: “Ik vind het heerlijk om samen te komen met vrienden en familie en de hele tafel vol te zetten met eten en drinken.” Om de calorieën er vervolgens af te trainen, duikt hij de gym in. Lachend: “Met fitness heb ik een haat-liefdeverhouding en ben ik soms vaste klant en dan weer sponsor van de sportschool. Voetbal en padel houd ik dan weer een stuk beter vol. Mijn vriendin Lotte vindt dat ik een ernstige voetbal-fetisj heb, haha.” Ook reizen mag niet onvermeld blijven als favoriete vrijetijdsbesteding: “In december gaan Lotte en ik een maand rondreizen door Thailand. We kunnen niet wachten!"

Blijven groeien
Mocht het nog niet duidelijk zijn: Li zit volledig op zijn plek bij First8 Conclusion. "Zoals ik er nu in sta, zie ik mijzelf hier nog jaren werken. Ik ben niet erg conservatief van aard, dus ik weet niet of dat in dezelfde rol is. Het is vooral de bedoeling om een steile groeicurve te zien.” Hoe kijkt hij buiten zijn werk om naar de toekomst? “Ik hoop samen met Lotte nog heel wat mooie reizen te kunnen maken. En ja, als voetbal-fetisjist blijft voetbal een grote rol in mijn leven spelen.” Misschien is scoren, zowel zakelijk als privé, wel waar het allemaal om draait voor Li …