Eigenheimers delen vaker data

CTO Arjan Lamers van First8 zorgt voor de veiligheid en de architectuur van JoinData.

Een digitaal platform waar boeren bedrijfsinformatie kunnen uitwisselen. Dat is het idee achter JoinData, een initiatief van FrieslandCampina, Agrifirm en CRV.

De coöperatie JoinData bouwt aan een veilig en transparant dataplatform voor de Nederlandse agrarische sector. Inmiddels doen er al meer dan 20.000 boeren aan mee en gaan er jaarlijks 2,5 miljoen berichten over en weer via JoinData. Denk aan uitwisseling van facturen, meeteffecten van bepaald voer of vormen van bemesting, maar ook aan het delen van kennis en ervaringen.

Klant

JoinData

logo Joindata

Markt

Retail, Voedsel & Agri

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

11 december 2020

Agrarisch ondernemen 111998981439

Arjan Lamers, mede-oprichter van en CTO binnen First8 is bij JoinData betrokken als Architect en Security Specialist. Hij houdt zich bezig met het security beleid: hoe maken we het platform en daarmee de hele sector veiliger? Daarnaast is hij als software architect verantwoordelijk voor het vertalen van alle (nieuwe) concepten en ideeën naar een pragmatische architectuur. Het is daarbij belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de bestaande datastromen en het stabiel houden van een operationeel platform aan de ene kant, en de steeds hogere kwaliteitseisen, nieuwe features en het toevoegen van steeds meer datastromen aan de andere kant. En dat op een platform dat intensief wordt gebruikt en 'midden in de samenleving staat'.

In dit artikel, verschenen in Het Financieele Dagblad, staat beschreven hoe de boeren het digitale platform van JoinData omarmen. Hieronder kun je het artikel “Eigenheimers delen vaker data” downloaden. 

Download

Eigenheimers delen vaker data
Improve IT landscape

Conclusion in de retail, voedsel en agri

Retail, voedsel en agri is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in retail, voedsel en agri?

Weer weten over dit project?

Arjan Lamers

Arjan Lamers

Java consultant, lead developer, architect