Dashboard applicatie voor alle OV-chipkaartpalen, betaalautomaten en toegangspoorten in Nederland.

Binnen de NS is de ICT-afdeling, NS Business Systemen, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van alle business systemen. First8 Conclusion maakte in opdracht van NS een dashboard applicatie voor alle OV-chipkaartpalen, betaalautomaten en toegangspoorten in Nederland.

Deze dashboard applicatie laat direct storingen in Nederland zien. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Klant

NS

Logo van NS

Markt

Reizigersvervoer

Thema

Fit for purpose software

Publicatiedatum

11 december 2020

First8-projectDSM-NS

Verandering beheerafdeling

De beheerafdeling van NS Business Systemen heeft de afgelopen jaren een flinke verandering doorgemaakt. Voorheen was er een heel technische benadering van de IT systemen, waarbij er vooral gekeken werd naar hoe je de systemen goed kon beheren volgens standaard beschikbaarheidsmodellen die voorhanden zijn binnen de servicewereld. Nu staat de impact voor de klant centraal voor de beheerafdeling. Er wordt meetbaar gemaakt wat de impact is voor de klant wanneer er een OV-chipkaartpaal, betaalautomaat of toegangspoort niet functioneert.

First8 ondersteunt ons op proactieve wijze in de ontwikkeling en het technisch beheer van onze Dashboard-applicatie DSM, waarmee we een actueel beeld hebben van de inrichting van stations. Hiermee draagt First8 bij aan de efficiënte invulling van het onderhoud aan de beheerde middelen, het bredere assetmanagement en optimalisaties binnen de stationsomgeving, teneinde onze ambitie stations van wereldklasse nog verder in te vullen. Dirk-Jan, Data Expert Dashboard Stationsmiddelen

Dirk-Jan

Data Expert Dashboard Stationsmiddelen

Nederlandse Spoorwegen Logo DSM

Download

Download de case

Het team van First8 Conclusion is in staat functionele ideeën om te zetten in toepasbare functionaliteit.

Projectleider NS BSM Programma
Reizigersvervoer

Conclusion in het reizigersvervoer

Reizigersvervoer is één van de markten waar we met het Conclusion ecosysteem écht impact maken. Ben je benieuwd naar onze gezamenlijke dienstverlening in het reizigersvervoer?

Wat kan First8 voor mijn organisatie betekenen?

Linda Elbersen - First8 Conclusion

Linda Elbersen

Marketing en Office Management