Sollicitatietips

7 handige tips voor een geslaagde sollicitatie.

Solliciteren. Voor sommigen best wel spannend en er komt best veel bij kijken. 
Wij geven je graag wat tips zodat je jouw kansen vergroot en er ontspannen in zit. 

Tip 1. Zorg dat jouw cv en eventuele motivatiebrief zonder spelfouten zijn opgesteld en overzichtelijk zijn. Probeer je motivatie zo goed mogelijk onder woorden te brengen. Schrijf deze vanuit jezelf. Benoem de overeenkomsten tussen wat jij te bieden hebt en wat wij zoeken.  
Vind je het lastig om een goede cv en motivatiebrief te schrijven, vraag dan om hulp. 

Tip 2. De eerste indruk is belangrijk. Oogcontact maken en glimlachen zorgt meteen voor een 1-0 voorsprong. Zowel digitaal als face-to-face. Je hoeft echt je driedelig kostuum niet uit de kast te trekken, maar er verzorgd uitzien helpt natuurlijk wel!  

Tip 3. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je je eigen cv kunt dromen. Lees je in over onze dienstverlening en over Conclusion als ons moederbedrijf. Zet alvast een aantal vragen op papier en denk op voorhand eens na over waar jouw talenten nu écht liggen en waarom Conclusion Enablement en jij zo’n goede match zijn. En wat maakt jou nét even anders?  

Tip 4.  Het assessment is er om te testen of je op HBO werk- en denkniveau zit. Blijf niet te lang hangen bij de vragen en probeer zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.   

Tip 5. Vraag de recruiter om tips en informatie over je gesprekspartners. 

Tip 6. Zorg dat je vragen voorbereid hebt. Als het aan ons ligt kan je er niet genoeg stellen! 

Tip 7. Maar vooral: ben gewoon lekker jezelf! Verschil moet er zijn. 😊

Klinkt goed! Ik wil meer weten

arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons krijg je het vertrouwen om het werk op jouw manier te doen. Het mag allemaal net even anders. Maar wat mag je dan nog meer van ons verwachten?