Sollicitatieproces

Wat kun je verwachten tijdens jouw sollicitatieproces?

Goed nieuws! Je bent maar een paar stappen verwijderd van een baan bij Conclusion Enablement!

Stap 1 - Jouw sollicitatie 

Enthousiast over één van onze vacatures? 
Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton bij de betreffende vacature op een manier die bij jou past én die jij passend vindt voor de functie. Dat kan met jouw cv en/of een motivatiebrief óf…… doe het anders!  Met ons motto ‘verschil moet er zijn’ dagen we je natuurlijk uit om hier op jouw (authentieke) manier invulling aan te geven. 

Behoefte aan meer beleving bij de functie? Bel, mail of app vooral even met onze recruiter(s).

Zie je ons wel zitten als werkgever, maar vind je op dit moment geen vacature die bij je past? Stuur ons dan een open sollicitatie! 

Stap 2 - Selectie 

Onze recruiter beoordeelt jouw sollicitatie met aandacht. Indien er raakvlakken zijn met de vacature zullen we eerst een telefonisch gesprek met je inplannen. Als de potentiële match er dan nog is, bespreken we jouw sollicitatie intern (dit kan met een inhoudelijke collega zijn, een teamleider of in sommige gevallen de directeur). De recruiter streeft ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Duurt het je allemaal te lang? Trek ze gerust aan hun jasje.  

Stap 3 - De kennismaking 

Zien wij een match, dan word jij uitgenodigd voor een eerste gesprek (via Microsoft Teams of face-to-face). Het eerste gesprek staat in het teken van kennismaken. In 90% van de gevallen heb je dit gesprek met een techneut uit het team en jouw manager. Wat zijn jouw talenten en ambities? Wat vind jij belangrijk in een baan én in de rest van het leven? En niet onbelangrijk: wie zijn wij? Waar staan we voor en waar willen we samen met jou naar toe? 

Na afloop van het eerste gesprek laten we jou zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent. 
Dit doen we altijd telefonisch. Wij hopen jou – of je nou wel of niet bij ons komt werken – altijd nog iets extra’s mee te geven. Of het nu een kans, leermoment, boost of misschien een puzzelstukje is over wat je juist wel of niet ambieert als volgende carrièrestap. 

Stap 4 - Het vervolg 

Heeft het kennismakingsgesprek ons beiden nieuwsgierig gemaakt naar meer?  Dan volgt er een altijd een assessment. In sommige gevallen volgt er naast een assessment ook een persoonlijkheidstest. Als de resultaten van de test nog steeds leiden tot een match, volgt er een tweede gesprek met één van de directieleden en/of iemand uit het management team. Dit keer gaan we iets dieper in op jouw vaardigheden en expertise. Ook proberen we zo goed mogelijk aan te voelen of er een match is tussen jou en het team. Voel je vrij om ons in dit gesprek al jouw prangende vragen te stellen.

Een referentiecheck is in sommige gevallen onderdeel van de procedure. 

Stap 5 - Let’s celebrate! 

Als blijkt dat we echt voor elkaar willen gaan, sturen wij jou binnen enkele dagen een voorstel. 
Het spreekt voor zich dat we hopen om vervolgens met jou (digitaal of op kantoor) een vliegende start te maken. Je haakt aan bij de Nieuwe Medewerker sessie van Conclusion Enablement. Dit helpt je op weg om te weten hoe wij zijn georganiseerd, hoe wij werken en waar je handige informatie vindt. Je krijgt de tijd om je in te lezen en maakt kennis met verschillende collega’s waar je in je dagelijks werk nauw bij betrokken bent. En tijdens de speciale Conclusion Red Pepper Day maak je kennis met andere nieuwe collega’s binnen heel Conclusion. Een mooie gelegenheid om een goede indruk te krijgen van Conclusion en ons ecosysteem. 

Klinkt goed! Ik wil meer weten

6 tips voor het succesvol inzetten van API's-Conclusion

Sollicitatietips

Solliciteren. Voor sommigen best wel spannend. Wij geven je graag wat tips zodat je jouw kansen vergroot en er ontspannen in zit.