Factbased Improvement dag

Op donderdag 29 september organiseert Hot ITem de Factbased Improvement dag op hun kantoor in de Houthavens te Amsterdam.

Veel organisaties onderkennen de waarde van ‘Factbased Improvement’, maar worstelen met de vraag hoe als organisatie data gedreven te worden. Om je daarbij te inspireren, organiseert Hot ITem deze middag waarop een aantal organisaties hun ervaringen en inzichten met betrekking tot datagedrevenheid zullen delen.

Ook in de zorg wordt de waarde van data steeds meer onderkend. En ook voor zorgorganisaties is de transitie naar data gedreven werken een uitdaging en een ontdekkingsreis met vallen en opstaan.

De Hot ITem Groep maakt net als D&A onderdeel uit van het Conclusion ecosysteem. Hot ITem is sinds haar oprichting in 1998 specialist op het gebied van Business Intelligence en besturing, Analytics, transitie naar een data gedreven organisatie en cultuur. D&A en Hot ITem slaan de handen ineen om zorgorganisaties te begeleiden om meer waarde uit hun data te halen ten behoeve van een efficiënte bedrijfsvoering, omgaan met personele schaarste en leren van zorguitkomsten. Kortom, een databewuste en data gedreven zorgorganisatie.

Naast de keynote en een inspirerend verhaal uit een andere sector, organiseren we een break-out sessie met de deelnemende zorgorganisaties. Hierin zullen we samen de ervaringen en learnings uit andere sectoren vertalen naar waardevolle inzichten voor de zorgsector. Sluit jij daar ook bij aan? 

Aanmelden
Aanmelden kan door een bericht te sturen naar office@dnagroup.nl

Programma
13.15 uur: Ontvangst met koffie, thee en kleine broodjes
14.00 uur: Keynote
14.45 uur: Break-outsessie 1
16:00 uur: Break-outsessie 2 Datagedreven werken in de zorg
17.15 uur: Afsluiting met borrel

Keynote VodafoneZiggo
De keynote wordt dit jaar verzorgd door Job de Zeeuw, Director Data & Insights en Data Officer bij VodafoneZiggo. In zijn presentatie licht Job toe hoe VodafoneZiggo de transitie heeft gemaakt naar een datagedreven organisatie, waarbij de klantprocessen en klantervaring continu worden verbeterd. Job legt uit hoe de datagedreven organisatie bij VodafoneZiggo er in de praktijk uitziet, welke enablers belangrijk zijn om een datagedreven organisatie te worden, hoe deze bijdragen aan het realiseren van de strategie en welke benefits het oplevert. Het kan heel interessant zijn om als zorgorganisatie, die eigenlijk nog aan het begin van een vergelijkbare transitie staat, te leren van een organisatie als VodafoneZiggo.

Hierna vinden een aantal break-out sessies plaats. Wij denken dat een van deze sessies u vast zal aanspreken. U kunt uw voorkeur kenbaar maken.

Rens Klerx, Manager Data, Analytics en Integratie van de ANWB vertelt over de realisatie van de Datahub. De datahub faciliteert alle datastromen van de ANWB waardoor de verschillende ANWB onderdelen beter met elkaar kunnen samenwerken en de klant als één ANWB kunnen bedienen. Een dergelijke ‘patient journey’ wil de zorgsector ook graag realiseren.

Ruud Krout van de APG zal in een andere break-out de zogenaamde datashop presenteren. Afhankelijk van rol en autorisatie kunnen alle APG medewerkers uit de datashop alle informatieproducten en datasets vinden die ze nodig hebben. Op basis van een kwaliteitsproces kunnen bewerkte informatieproducten ook weer worden terug geleverd, zodat heel APG één complete en actuele bibliotheek van dataproducten heeft. Datamanagement en -governance zijn belangrijke randvoorwaarden geweest om deze datashop mogelijk te maken. Een datashop zou voor de zorgsector een toekomstvisie hoe op een makkelijke en gecontroleerde wijze datadistributie zou kunnen vinden ten behoeve van bijvoorbeeld BI, Research, Data-uitwisseling of eHealth.

Na deze break-out gaan we samen met de zorgklanten het thema datagedreven werken in de zorg uitdiepen. Welke lessen kunnen we leren vanuit andere sectoren en welke uitdagingen zijn specifiek voor de zorg. Deze sessie wordt begeleid door Ruud Hoyng, Business Manager HotItem en Elsbeth Klop, Business Lead Data & Analytics, D&A medical group.

Locatie
Hot ITem BV
Danzigerkade 19
1013 AP Amsterdam

1 september 2022   |   Evenement   |   Door: Lisa Sijahailatua

Deel

Factbased Improvement dag

Meer weten?

Nieuws