Slotbijeenkomst VIPP GGZ

Op donderdag 21 april is VIPP GGZ afgerond met een mooie slotbijeenkomst in theater Flint in Amersfoort met alle betrokken partijen.

1 juli 2022   |   Nieuws   |   Door: D&A Conclusion

Deel

D&A Slotbijeenkomst VIPP GGZ

Sinds 2018 zijn vier D&A collega's Margon Tuinstra, Yoe Kwa, Tamara Moll en Yoella van Alderwegen, onderdeel van het Programmateam VIPP GGZ. In de afgelopen jaren hebben onze collega's zich ingezet voor het verbeteren van de digitale uitwisseling van medische gegevens tussen behandelaar en patiënt, voor het vergroten van medicatieveiligheid en voor meer gebruik van eHealth voor, tijdens en na de behandeling in de ggz. Oftewel: de kern en de doelen van het VIPP GGZ programma.

Zij waren onder andere verantwoordelijk voor het programmamanagement en het leveranciers-, stakeholder- en accountmanagement. Ook zetten zij hun kennis in van medicatieveiligheid, zib's en het kwalificatieproces van MedMij.

Projectleiders en andere betrokken deelden ervaringen en keken vooral vooruit. Met deze video blikken we terug op een feestelijke en waardevolle middag!

DNA Sotbijeenkomst VIPP GGZ

Margon Tuinstra

Programmamanager VIPP GGZ

Jaap Schrieke (de Nederlandse ggz): "In 2017 hadden we een visie op meer regie voor de patiënt, een visie op eenheid van taal en een visie op e-health. En er was een hoop bestuurlijke wil om digitalisering in de ggz een push te geven. In december 2018 vond de VIPP GGZ kick-off plaats."

Margon Tuinstra (programmamanager VIPP GGZ): "De laatste keer dat we met de projectleiders live bij elkaar waren is twee jaar geleden. Wat fijn dat we nu samen terug kunnen blikken op het harde werk en samen naar de toekomst kunnen kijken. We kunnen en willen immers meer.”