In Gesprek Met Wijnand: Dynamisch werken bij D&A

Benieuwd naar de reis van een echte pionier in de zorgtechnologie? Maak kennis met Wijnand Weerdenburg, die vanuit een solopraktijk een sprong heeft gemaakt naar het dynamische team van D&A.

In ons laatste interview onthult Wijnand hoe hij zich heeft aangepast aan de wereld van samenwerking en innovatie, terwijl hij zijn verantwoordelijkheidsgevoel voor klanttevredenheid trouw blijft.

31 augustus 2023   |   Nieuws   |   Door: Armando de Boer

Deel

fotoWijnand-dna

Welkom, Wijnand! Hoe bevalt de ervaring tot nu toe bij D&A?

Geweldig! Mijn overgang naar D&A bracht een spannende verandering. Na jaren als zelfstandige te hebben gewerkt, besefte ik dat ik het gemis van collegiale interactie en overleg miste. Hier bij D&A heb ik nu die mogelijkheid, niet alleen binnen mijn huidige project in het Flevo Ziekenhuis, maar ook binnen onze bredere D&A-gemeenschap. Wat echt inspirerend is, zijn onze kennisbijeenkomsten. Collega’s presenteren onderwerpen die misschien niet direct in mijn kennisgebied liggen, maar dit biedt me de kans om nieuwe inzichten en kennis mee te nemen naar mijn toekomstige projecten. Dat vind ik enorm verrijkend. Bovendien had ik het geluk meteen betrokken te zijn bij een groot project. Hoewel het intensief is, maak ik bewust tijd om elke twee weken op vrijdag het D&A-kantoor te bezoeken en zo het echte D&A-gevoel vast te houden.

Wat heeft je doen besluiten om naar D&A over te stappen?

Mijn motivatie was voornamelijk geworteld in mijn lange periode als zelfstandige. Altijd werkzaam in de gezondheidszorg, was ik vorig jaar betrokken bij het indrukwekkende HiX 6.3-project bij Haaglanden. Na dit avontuur heb ik met diverse bureaus gesproken en uiteindelijk gekozen voor D&A vanwege de sterke persoonlijke klik.

Wat maakte die klik met D&A speciaal?

Het zit 'm in de visie van D&A en hoe het bedrijf zijn interne processen heeft georganiseerd. De drie business lines (digitale zorg/EPD, Gegevensuitwisseling, Diagnostiek en Informatiemanagement (DITIM)) werken cross-over. Deze dynamische aanpak maakt dat ik nu werk aan een HiX-project , dat in de business line digitale zorg/EPD valt maar teamlid van DITIM ben. Zo ben en blijf je flexibel inzetbaar en dat maakt het zo boeiend. De kennis en ervaringen die mijn collega's in de DITIM-team delen kan ik toepassen in mijn huidige project. Dit is kenmerkend voor de werkwijze van D&A en een verrijking voor mij als professional.

Voel je je inmiddels als een volwaardig D&A-teamlid?

Dat is een vraag die ik moeilijk zelf kan beantwoorden. Ik doe er alles aan, maar uiteindelijk moeten anderen dat beoordelen. Dankzij het feit dat ik kon meedraaien en participeren in verschillende projecten met mijn D&A-collega's, verliep mijn inwerkperiode soepel.

Hoe matcht jouw persoonlijkheid met D&A? En waarom?

Mijn sterk ontwikkelde gevoel van verantwoordelijkheid komt goed overeen met de waarden van D&A. Mijn klanten zijn al twintig jaar lang mijn opdrachtgevers en die mindset verandert niet nu ik bij D&A werk. Altijd heb ik tevreden opdrachtgevers gehad, dat gevoel wil ik vasthouden. De intrinsieke gedrevenheid die zowel ik als D&A bezitten, blijft mijn leidraad voor de komende jaren.

 Met jouw expertise, welke trends zie jij in de zorgsector ontstaan?

Mijn ervaring ligt voornamelijk in radiologieprojecten en daar zie ik zowel organisatorisch als qua toepassingen enorme veranderingen plaatsvinden. Tien jaar geleden waren er wellicht acht belangrijke spelers, nu nog slechts twee of drie. Het is fascinerend om betrokken te zijn bij deze ontwikkelingen.

Tot slot, welke doelen hoop je in het komende jaar nog te bereiken bij D&A?

Natuurlijk is het hoogtepunt het live brengen van het Flevo Ziekenhuis-project in oktober, daar ben ik momenteel volledig op ingezet. Na de livegang volgt een periode van nazorg, dan is het jaar alweer bijna voorbij.