Hacking Health Utrecht 2022

Team D&A wint met 'e-Overzicht' prijs voor beste Data Driven Innovatie tijdens Hacking Health Utrecht 2022.

26 juli 2022   |   Nieuws   |   Door: Lisa Sijahailatua

Deel

D&A medical group | Hacking Health Utrecht 2022

Tijdens Hacking Health Utrecht, georganiseerd door UMC Utrecht en Altrecht, werken ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers samen om slimme ideeën uit te werken tot echte oplossingen voor het zorgveld. Onze collega’s Yoella van Alderwegen, Jeanique Ngadimin en Ellen van Rijssel hebben samen met hun team de prijs gewonnen voor de beste Data Driven Innovatie voor de uitdaging van Rob van Zoest en Yaron McNabb (Anchormen): “Werkdruk aanpakken door het potentieel aan data te benutten.”

Het idee? eOverzicht: een applicatie om de overdracht in de verstandelijk gehandicaptenzorg overzichtelijker en efficiënter te maken door het visueel maken van de meest relevante cliënt informatie voor de overdracht naar collega’s. Dit met de focus op het werkplezier van de medewerker, de besparing van tijd en het leveren van betere kwaliteit zorg voor de cliënt.

Iedereen weet dat de werkdruk in de zorg heel hoog ligt en er een personeelstekort heerst. Hoe kunnen we dit aanpakken door niet meer mensen in te zetten (die er niet zijn), maar door meer te doen met minder mensen? Onze winnaars vonden een oplossing met winst voor de zorgverleners en de cliënten!

De komende maanden worden zij door de organisatie en experts begeleid om het idee en het prototype verder te ontwikkelen! Wordt vervolgd..