Een Bruggenbouwer in de Zorg: Het Verhaal van Chantal Maas-Henneke bij D&A

In een tijd waarin de zorgsector meer dan ooit onder de loep ligt, zijn er individuen zoals Chantal die als lichtend voorbeeld dienen voor de passie en toewijding die nodig zijn om de zorg te verbeteren. Haar verhaal, dat begon als bruggenbouwer tussen de zorg en IT, heeft haar geleid naar haar huidige rol bij D&A, waar ze haar expertise inzet om de toekomst van de zorg vorm te geven door middel van technologische adoptie. In dit interview gaan we in gesprek met Chantal over haar reis door de zorgsector, haar motivaties en haar visie op de toekomst van de gezondheidszorg. 

9 februari 2024   |   Nieuws   |   Door: Armando de Boer

Deel

chantal-dna

Chantal, je hebt een indrukwekkende achtergrond in de zorgsector, waarvan een deel zich heeft afgespeeld bij Stichting Laurens. Kun je ons daar meer over vertellen? 

 

Chantal: Zeker, bij Stichting Laurens was ik verantwoordelijk voor alle ICT-aspecten binnen het Thuiszorg domein. Mijn rol omvatte alles, van operationele tot strategische besluitvorming. Ik zag mezelf als een bruggenbouwer tussen de zorg en IT, een rol die cruciaal is in een tijd waarin technologische adoptie de zorg transformeert. 

 

Dat klinkt als een uitdagende positie. Wat bracht je ertoe om de overstap te maken naar D&A? 

 

Chantal: Na een grondige zoektocht besloot ik de overstap te maken naar D&A vanwege de mogelijkheid om mijn passie voor de zorgsector te combineren met de adoptie van technologie en samenwerking. Ik geloof sterk in de kracht van technologie om de zorg te verbeteren en bij D&A zie ik de kans om daar een significante bijdrage aan te leveren. 

 

Je hebt ook aanzienlijke ervaring opgedaan in de VVT-sector. Hoe heeft die ervaring je gevormd? 

 

Chantal: Mijn tijd in de VVT-sector heeft me geleerd over de complexiteit van de zorg en het belang van effectieve IT-oplossingen voor het verbeteren van de cliëntenzorg. Het heeft mijn begrip verdiept van de uitdagingen en kansen binnen de zorgsector en heeft me gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan positieve verandering. 

 

Wat hoop je te bereiken bij D&A en hoe zie je jouw rol daar? 

 

Chantal: Mijn doel bij D&A is om mijn expertise en passie voor de zorgsector in te zetten om de adoptie van technologie te bevorderen en bij te dragen aan de verbetering van de zorg. Ik zie mijn rol als die van een facilitator, die samenwerking tussen verschillende belanghebbenden bevordert en technologische oplossingen implementeert die de zorg ten goede komen. 

 

Een nobel streven, zeker in deze tijd waarin de zorgsector voor grote uitdagingen staat. Hoe zie je de rol van ouderenzorg binnen het bredere zorglandschap? 

 

Chantal: De ouderenzorg speelt een cruciale rol binnen het bredere zorglandschap, vooral gezien de vergrijzende bevolking en de toenemende vraag naar zorg voor ouderen. Het is essentieel dat we investeren in hoogwaardige ouderenzorg en technologische oplossingen omarmen die de levenskwaliteit van ouderen verbeteren en tegelijkertijd de druk op de zorgsector verlichten. 

 

Dank je wel voor dit openhartige gesprek, Chantal. We wensen je veel succes in je nieuwe rol bij D&A en kijken uit naar de impact die je zult hebben op de toekomst van de zorgsector. 

 

Chantal: Bedankt voor de gelegenheid om mijn verhaal te delen. Ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen aan de verbetering van de zorg en kijk uit naar de uitdagingen en kansen die voor me liggen bij D&A.