D&A begeleidt VieCuri met de volgende digitaliseringsslag om de toekomst passende zorg aan te kunnen (blijven) bieden

Voor VieCuri is het belangrijk om nu en in de toekomst passende zorg aan haar patiënten te kunnen bieden. Daarvoor is een toekomstbestendig platform nodig. Met de implementatie van HiX standaard content zet VieCuri hierin daarin nu volgende stappen en D&A begeleidt VieCuri daarbij.

9 mei 2023   |   Nieuws   |   Door: Armando de Boer

Deel

Logo VieCuri

Vorig jaar is D&A gestart met het begeleiden van VieCuri bij de afronding van de overeenkomst met ChipSoft, het inrichten van de programma-organisatie, ontwerp en sizing van de ICT-infrastructuur en hebben vervolgens het implementatie- en programmaplan opgesteld. Belangrijk element hierbij is dat de her-accreditaties voor JCI en STZ in het jaar van livegang plaatsvinden – de inhoudelijke voorbereidingen zijn dus verweven in het implementatieprogramma.

Samen met de betrokkenen van VieCuri wordt ter voorbereiding op de implementatie nu hard gewerkt aan een inrichtingshandboek met de ziekenhuisbrede kaders om te zorgen dat HiX bijdraagt aan de doelstellingen van VieCuri.

Voor het slagen van zo’n groot project is het van belang dat er in het projectteam voldoende kennis en ervaring aanwezig is. Berno Reitsma en Thijs Roorda vormen het programma-management. Naast hen is een team van andere D&A’ers en associés actief om verschillende deelprojecten (domeinen) te leiden en ons te helpen met de techniek en het testtraject. Natuurlijk neemt D&A daarin ook de projectleiders, zorgprofessionals en leidinggevenden mee. Want een dergelijk programma is altijd een coproductie.

Samen met de medewerkers van het VieCuri Medisch Centrum gaan we er een succes van maken met een livegang vroeg in februari 2024.

 

Team bestaat uit:

Berno Reitsma
Thijs Roorda
Jasper Zeilstra
Marco van der Veen
Leandra Spadon
Celina Hendriksen
Marcel van Eijken
Sara Adriaansen
Hubert Sangers
Martijn van der Avoort
Filip Bollen