Conclusion Cares

Tijdens het interactieve programma Who Cares gaat Conclusion samen met al haar collega’s op zoek naar goede doelen en ideeën die Conclusion in 2019 daadwerkelijk kan steunen. Who Cares stimuleert Conclusion collega’s om na te denken waar zij graag impact willen maken. Waar willen zij van betekenis zijn?

3 februari 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Who care project Conclusion Consulting

Wij zien onze klanten, de maatschappij, en overheid ook als deel van ons ecosysteem. We geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet en zoveel mogelijk participeert. Hiervoor creëren we oplossingen die betaalbaar en duurzaam zijn en delen we verantwoordelijkheden.

Start Who care project Conclusion Consulting

Conclusion Consulting heeft eind 2019 meegedaan aan het Conclusion-brede programma Who Cares. Net als onze collega's binnen het Conclusion ecosysteem zijn wij op zoek gegaan naar een onderwerp waar wij onze vrijwillige bijdrage aan wilde leveren. Vanaf het begin van dit project hebben we onze pijlen gericht op thema’s als eenzaamheid en digitale inclusie. Om te weten wat er speelt binnen zorginstellingen zijn we met hen in gesprek gegaan. Al gauw kwamen we in gesprek met Petra Feenstra - wijkverpleegkundige bij Evean, met het belangrijke onderwerp Eenzaamheid in haar portefeuille.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen eenzaamheid ervaren. De eenzaamheid treft mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de samenleving. Een grote mate van eenzaamheid kan lichamelijk klachten veroorzaken en/of versterken. Na jarenlang als verpleegkundige te hebben gewerkt is Petra Feenstra in actie gekomen: een verdiepende training helpt haar nu om de verschillende vormen van eenzaamheid aan te pakken. 

Als mede-oprichter van het Netwerk Eenzaamheid is zij zich verder gaan specialiseren in het onderwerp. Samen met haar collega’s uit het netwerk heeft ze een training gevolgd bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN): Eenzaam ben je niet alleen. Hierdoor is zij in staat om de verschillende vormen van eenzaamheid te kunnen signaleren, ernaar te handelen en te kunnen doorverwijzen. Daarnaast is zij tijdens de training opgeleid om de informatie en kennis verder te verspreiden. Een onderdeel van de training is erop gericht om anderen te onderwijzen met betrekking tot eenzaamheid en daarbij proberen de zorg (nog) meer op de juiste plek te krijgen.

Met deze training wil Petra de medewerkers van Evean informeren en onderwijzen over wat eenzaamheid betekent. De hulpvraag vanuit Petra was, hoe laat ik mijn contacten de toegevoegde waarde van dit project zien en hoe maak ik hier een gedegen plan voor?

Onze consultants Laurens Walinga en Maxime Broekhuizen zijn aan de slag gegaan met dit vraagstuk. Er is een analyse gedaan van het lesmateriaal om de voordelen goed in kaart te brengen, de scope is afgebakend om op korte termijn resultaat te kunnen behalen en daarnaast is gekeken welke stakeholders van belang zijn in het plan. Na een aantal verhelderende workshops is een business case en een projectplan opgeleverd. Met dit plan is Petra het gesprek aangegaan in haar organisatie: de eerste workshop is gepland en een vervolgplan om het traject groots op te pakken is in gang gezet!

Mooi om op deze manier een bijdrage aan de zorg te leveren!

-