Conclusion Cares.
Een onderneming
is geen eiland
Conclusion Cares

Bits, bytes and beyond

Conclusion levert diensten, producten en concepten voor missie- en maatschappijkritische IT-projecten. Dat plaatst ons in het hart van de samenleving: we dragen ertoe bij dat werk, zorg en vervoer makkelijker, veiliger en efficiënter verlopen. Maar óm die meerwaarde aan onze samenleving te kunnen leveren, zijn we ook gebruiker ervan: we consumeren producten en materialen, veroorzaken afval en emissies en vragen bij onze werkzaamheden veel van onze mensen. Dus is het niet zo gek om naast alle aandacht voor bits en bytes ook de returnvraag te stellen: wat doen we ervoor terug? Conclusion Cares. 

 

Bij Conclusion zijn we ervan overtuigd dat waarde niet wordt bepaald door omzetcijfers, maar vooral door wat we onze klanten, collega's en samenleving te bieden hebben. Daarom streven we naar een goede band met onze klanten, overheid en bedrijfsleven, om op basis van integriteit te kijken hoe we elkaar en onze omgeving verder kunnen helpen. Een deel van die intenties hebben we verwoord in ons Conclusion Cares programma. Dat gaat verder dan de wet- en regelgeving. We focussen op initiatieven die bij ons DNA passen; die we willen doen. Als we het dan ook hebben over MVO, is dat geen etiket. Het is wie wij zijn. In woord en daad. • 1 Duurzaam

  Onze ambities op het gebied van duurzaamheid maken we zichtbaar in onze bedrijfsvoering. Wij voelen ons verantwoordelijk voor een duurzame wereld. Daarom willen we dat onze bedrijfsvoering het milieu zo min mogelijk belast. We gaan hierin verder dan wet- en regelgeving voorschrijft. En het belangrijkste van alles:

  iedereen doet mee. Wij verwachten van elkaar een actieve bijdrage aan ons milieu en klimaat. Wij beschikken over een intern interactief digitaal platform om ervaringen te delen of anderen uit te dagen. Collega's doen gedurende het jaar automatisch mee aan reductie initiatieven. Directie en management hebben hierin een voorbeeldrol. Milieu- en klimaatbewust. De concrete invulling?


  Lees meer...
 • 2 Doing Right

  Eerlijk handelen is de bron van onze activiteiten en contacten. Het is onze stellige overtuiging dat het elkaar kunnen vertrouwen, de absolute basis is voor samenwerking en dus voor een optimaal eindproduct. Naar onze opdrachtgevers en binnen ons ecosysteem zullen wij doen wat in onze mogelijkheid

  ligt om adequaat en zorgvuldig rekening te houden met onze eigen verantwoordelijkheden en de geldende regels. We oordelen en handelen op moreel verantwoorde wijze, op basis van algemeen aanvaarde sociale en ethische normen en we nemen de verantwoordelijkheid voor ons eigen handelen. We zijn aanspreekbaar op ons gedrag en spreken anderen hierop aan als dat nodig is. Dit hebben we uiteraard ook aan papier toe vertrouwd. Zie het Conclusion Risicomanagementbeleid onder 'Onze certificaten'. 

   

  We streven de hoogst mogelijke kwaliteit na, in de ruimste zin van het woord. Het toepassen van een kwaliteitsmanagementsysteem is een strategische beslissing van Conclusion. Dit managementsysteem is ISO9001-2015 gecertificeerd.

 • 3 Development

  'Haal het beste uit jezelf!'. Mensen maken ons bedrijf, daarom bieden wij onze collega's een omgeving waarin zij zich optimaal en in alle veiligheid kunnen ontwikkelen. Hierbij houden we rekening met ieders persoonlijke talenten, wensen en verworven competenties. Kundige collega's die

  carrièremogelijkheden hebben en meedenken binnen ons ecosysteem, geeft ons waarde. Kennis vasthouden, uitbreiden en doorgeven: het wordt actief gestimuleerd met interactieve programma’s. We hebben Conclusion Young, Conclusion Vitaliteit en Conclusion Talent Development. 

 • 4 Diversiteit

  Vrouwen vinden prima hun weg binnen ons ecosysteem, ondanks het feit dat we in een sector zitten die traditioneel meer als ‘mannelijk’ wordt gezien. Het gaat organisch, zonder dat er beleid voor nodig is. Momenteel is 22 procent van onze collega’s vrouw en dan gaat het

  niet alleen om ondersteunende functies, maar juist ook om vakprofessionals en management. Van de directeuren van onze werkmaatschappijen is momenteel bijna een kwart vrouw en dat zullen er zeker nog meer worden. Bij de samenstelling van onze teams, hebben we behoefte aan zowel mannen als vrouwen. Pure techneuten, maar net zo goed aan creatievelingen en vakmensen die de ‘menskant’ van organisaties begrijpen. We geloven in de diversiteit van mensen. De verschillende invalshoeken binnen onze teams: daarmee maken we het verschil.

 • 5 Delen

  We geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet en zoveel mogelijk participeert. Hiervoor creëren we oplossingen die betaalbaar en duurzaam zijn en delen we verantwoordelijkheden. Deels doen we dit vanuit ons werk, als ‘part of the job’, inherent aan de sectoren waarin we werkzaam zijn. Deels

  zoeken we ook op eigen initiatief naar het empoweren van mensen met minder geluk en kansen. We initiëren deze projecten als ecosysteem en laten ons bovendien leiden door individuele initiatieven van onze collega's. We zorgen dat ideeën vorm krijgen en zetten ze in de schijnwerpers. 

   


  Lees meer...
 • 6 Beleid, plannen, rapporten en certificaten

  Benieuwd naar de achterliggende informatie. Zie de volgende documenten.
Merel Kuiper
Naast aandacht voor bits en bytes, doen we ook graag iets terug. Benieuwd?
Bel Merel Kuiper +31 645210115