• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over Consulting, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Conclusion Consulting

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Consulting

Case Competition voor B for You: ‘Mooi om die spanning te zien’

Een sterker team worden en tegelijkertijd maatschappelijke impact maken. Team Prestatieverbetering van Conclusion Consulting zocht daar de samenwerking met stichting B for You voor op. Een Case Competition zette de business consultants op scherp. “De spanning straalde van de gezichten.”

Klant

Stichting B for You

Conclusion Consulting

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Thema

Prestatie- verbetering

Publicatiedatum

29 november 2022

Conclusion Consulting

Dromen realiseren

In zijn vrije tijd is business consultant Patrick Vonk mentor van een veertienjarige jongen uit Syrië. “Een paar keer per maand ondernemen we wat leuks. Tegelijkertijd praten we over school, interesses, vrienden, de Nederlandse cultuur. Na zo’n uitstapje word ik vaak uitgenodigd door de familie voor een heerlijke maaltijd.” Patricks vrijwilligerswerk maakt onderdeel uit van Mentoren010, een van de programma’s van B for You. Oprichter van deze stichting is Wilma Gillis. “Samen met onze mentoren kunnen wij kinderen helpen om hun talenten te ontwikkelen en dromen te realiseren.”

Kritische blik op de organisatie

Wilma leidt niet alleen B for You, maar is ook ondernemer. “We willen maatschappelijke impact maken vanuit een ondernemende mindset. Ik houd altijd de focus op meerdere geldstromen, zodat de continuïteit van onze stichting geborgd is. Dat vraagt om een blijvend kritische blik op onze organisatie.” Toen Patrick door zijn collega’s werd gevraagd een non-profitorganisatie voor te dragen voor de Case Competition hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Supermooi om die twee werelden uit mijn leven samen te brengen.”

Teamontwikkeling

Het idee voor de Case Competition ontstond bij Kevin Smulders, collega van Patrick bij Conclusion Consulting. “Het team Prestatieverbetering is vrij nieuw. Om elkaar beter te leren kennen en goed te leren samenwerken, heb ik samen met mijn collega Anneloes Leuvering het plan Teamontwikkeling 2022 neergezet”, legt de business consultant uit. “Door het jaar heen ondernemen we allerlei activiteiten om elkaar beter te leren kennen als professional en als mens. De Case Competition voor B for You maakt daar onderdeel van uit.”

Uitdagend vraagstuk

De competitie vond plaats op een bijzondere plek: de SS Rotterdam. Op het schip kwamen de collega’s van team Prestatieverbetering samen met het team van B for You. “De directeur van SS Rotterdam is een ambassadeur van onze stichting”, verklaart Wilma de beschikbaarheid van deze unieke locatie. “De uitdaging die we op tafel legden: ons businessplan moet opnieuw geschreven worden, hoe houden we onze stichting duurzaam draaiende? Daar zaten meerdere vraagstukken rondom onze entiteit en het bouwen van een community in verweven.”

Waardevolle oplossingen

“Onze consultants werden opgedeeld in teams en konden vragen stellen aan de mensen van B for You”, vertelt Kevin. “Het was zaak om in een korte tijd de vraag achter de vraag boven tafel te krijgen. Daarna trokken we ons twee uur terug om mooie oplossingen te bedenken.” De belangrijkste daarvan: aanhaken op bestaande wet- en regelgeving. Zoals SDG 10 (Ongelijkheid verminderen) en de SROI-richtlijnen. Ook zal het idee om B for You tijdens een rondetafelgesprek in contact te brengen met andere stichtingen waarvoor Conclusion Consulting zich inzet (zoals 3X3 Unites) in de praktijk worden gebracht.

Bevestiging en eyeopeners

“Ons team is enthousiast geworden van alle ideeën die geopperd zijn”, blikt Wilma terug. “De perspectieven die de consultants schetsen zijn enerzijds een bevestiging van de weg die we met B for You ingeslagen zijn en anderzijds eyeopeners die nieuwe inzichten geven. Zo wist ik helemaal niet dat het verminderen van ongelijkheid ook onderdeel uitmaakt van de SDG’s. Dat kunnen we mooi meenemen in onze pitch naar bedrijven.”

Presteren onder tijdsdruk

Terugkijkend op de dag verschijnt er een grote lach op Kevins gezicht. “Het was een onwijs leuke en leerzame dag. Heel gaaf om vanuit een idee ineens met zestien man in een zaal te zitten. Voor ons was dat spannend en nieuw: onder tijdsdruk met een team wat neerzetten. We hebben B for You én elkaar een stuk beter leren kennen.” Wat betreft Wilma is de Case Competition de start van een samenwerking: “Voor ons als stichting is het motiverend om aan de slag te gaan met de adviezen vanuit het team Prestatieverbetering van Conclusion Consulting. En ik vond het mooi om de spanning op hun gezichten te zien, ze namen het erg serieus.”

Over B for You

B for You wil dat kinderen ontdekken waar ze goed in zijn, hun plekje vinden in de maatschappij en plezier hebben in het leren van nieuwe dingen. Aan de zijde van hun mentor zetten kinderen grote stappen in hun ontwikkeling. De afgelopen twintig jaar gaven mentoren van B for You minimaal tweeduizend kinderen heel veel aandacht en een steuntje in de rug.

Co-creating a sustainable tomorrow

Sociale samenhang is onontbeerlijk voor het goed functioneren van de samenleving. Iedereen moet gelijke kansen krijgen om deel uit te maken van de sociale infrastructuur. Daarom zetten we bij Conclusion Consulting onze kennis, mensen en middelen in voor projecten die jongeren stimuleren hun dromen na te jagen. Dat maakt deel uit van onze Duurzaamheidsaanpak, waarover je hier meer leest.

Wij komen met slimme, out-of-the-box oplossingen

Weten hoe? Neem contact op met onze consultants

Anneloes Leuvering Conclusion Consulting

Anneloes Leuvering

Consultant
patrick-vonk-conclusion consulting

Patrick Vonk

Consultant
Conclusion Consulting

Kevin Smulders

Consultant
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies