• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Meer over de producten waarmee we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Waar we je mee ondersteunen

  • Over Bright Alley, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Bright Alley

Thema

Adoptie en implementatie

Hoe creëer je draagvlak voor verandering? Hoe zorg je voor een soepele adoptie?

Welke vragen komen wij tegen?

Een grote verandering in de organisatie. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers deze volgende stap doorleven en omarmen? Dit is het thema adoptie en implementatie. Van nieuwe werkplekken, een nieuw proces of het laten landen van een nieuwe organisatiestrategie: betrokkenheid en motivatie van je medewerkers is een vereiste.

Persoonlijke drijfveren van de medewerker

Het begint met persoonlijke motivatie van de medewerkers. Een voorbeeld: Een nieuw SAP ERP systeem uitrollen? Waarom? Efficiëntie. OK, en waarom zou de medewerker dit willen? Die heeft dan meer tijd voor zijn werkzaamheden die waarde toevoegen zoals klantgerichtheid, terwijl hij ontzorgt wordt door het systeem. Mooie grote woorden en klinkt goed, maar... wil de medewerker dat? Onze medewerkers worden gek van de administratiedruk. Ah, dan hebben we iets om mee te werken! We gaan de voordelen uitvergroten. Wat levert het hen op? Daar tappen we op in.

Een knoppentraining is niet een implementatie. Uiteraard is het fijn als medewerkers de feitelijke kennis omtrent de nieuwe situatie beheersen. Hoe werkt een systeem of wat mag ik wel en niet? Dit is zeker een onderdeel van een implementatie. Wij zien dat het echter nog beter werkt te beginnen met het waarom. De volgende stappen worden dan ineens een stuk eenvoudiger.

VR zorgt voor gelijkwaardige gesprekspartners

Bij werk aan de weg vallen er keuzes te maken in hoe zwaar de beveiliging is. Meer veiligheid zorgt dikwijls voor hogere kosten en meer stremmingen. Om tot een gewogen afweging te komen hebben we voor Dura Vermeer Virtual Reality ingezet.

Van vandaag naar morgen

Adoptie is ook wel te zien als onboarding – Welkom bij je nieuwe werkplek, proces, kernwaarden of IT-systeem. We kijken vaak met interne communicatie van een opdrachtgever of we de transitie naar de nieuwe situatie kunnen versoepelen met branding en awareness. Een voorbeeld hiervan is hoe we de veiligheidscultuur van KLM Ground Services in een nieuwe fase hielpen brengen onder de vlag van Veilig & Vlot.

Verduurzamen en opschalen – Zelfs een vlekkeloze implementatie kent een einde. Als een proces of IT-systeem opgezet is, de implementatieconsultants verder trekken en het stof neerdaalt, liggen er echter nog genoeg uitdagingen. Hoe houden we de medewerkers up-to-date? Hoe laten we ze blijvend (van elkaar) leren. Hier zijn verschillende creatieve oplossingen voor te bedenken.

Is de change een vorm van evolutie of revolutie? Altijd een spannende. Wordt het ‘vanaf heden is dit de nieuwe werkelijkheid’ of doen we eer aan het verleden en nemen we de medewerkers langzaam mee. Dit laatste werkt bijvoorbeeld goed bij thema’s als digitalisering waarbij medewerkers jaren en jaren op een bepaalde manier hebben gewerkt en we hen niet het gevoel willen geven dat ze niet meer geschikt zouden zijn. We bieden hen de kans zich te ontwikkelen en laten hen begrijpen dat ook morgen het juiste doen zeker haalbaar is. Op dit punt is ook vaak een spanning merkbaar tussen ambitie van de organisatie en de zekerheden van vandaag. We zijn toch niet voor niets al zover gekomen? Wij hebben aandacht voor de context van vandaag en morgen.

Wie hielpen wij bij adoptie en implementatie?

Meer weten over dit thema?

Jasper Leunk

Head of Strategy & Sales
jasper.leunk@brightalley.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy