Hoe ziet het echte L&D werkveld eruit?

Toekomstige talenten aan de slag met case rond informatiebeveiliging. Studenten van de UU blijken echte Learning Consultants in de dop te zijn!

23 oktober 2019   |   Nieuws   |   Door: Bright Alley I Conclusion

Deel

Pitch2 1 111957778568

Toekomstige talenten aan de slag met case rond informatiebeveiliging

Merel, Business Developer bij Bright Alley, was vorige week op bekend terrein; de Universiteit van Utrecht waar zij zelf studeerde. Voor de mastercursus IDE (Instructional Design & Evaluation) van de opleiding Onderwijskunde presenteerden studenten daar een oplossing voor een case rondom Information security bij een fictieve klant.

Een van de vaste onderdelen van de mastercursus is het oplossen van een realistische case vanuit het werkveld.  Net als voorgaande jaren heeft Bright Alley ook dit jaar een case ingediend waar studenten hun hoofd over moesten breken. De klant was fictief, maar de probleemstelling was echt, het geschetste probleem komen wij in de praktijk regelmatig tegen bij onze klanten!

Rode draad in de case was data security en privacy, een onderwerp dat bij onze klanten hoog op de agenda staat. Informatiebeveiliging voelt niet altijd als onderdeel van je werk. Terwijl dit wel zo zou moeten zijn. Onze telefoons, laptops, etc bevatten bedrijfsgevoelige informatie die niet in verkeerde handen moet komen. Hoe zorg je ervoor dat dit niet gebeurt? Een lastige uitdaging.

De case in het kort:

Bij de Klant is ‘informatiebeveiliging’ een HOT topic. De Klant is afgelopen maand namelijk gehackt. En dat kost Heel. Veel. Geld. En dat niet alleen. Er gaan dagen werk in zitten om dit weer op te lossen. En wat te denken van de reputatieschade? Om dit in de toekomst te voorkomen vraagt de Klant jullie om mee te denken over een oplossing rondom data security en privacy. Hoe motiveer je de medewerkers voor dit onderwerp?

De case werd op 18 september binnen de werkgroep ingebracht. De studenten kregen een aantal weken de tijd om de case uit te werken. Gisteren presenteerden zij in groepjes van vier hun oplossingen aan hun docent en aan Merel van Bright Alley. Merel: “Ik was onder de indruk van de oplossingen die werden gepresenteerd. De oplossingen varieerden van serious game tot MOOC, en van volledige leerlijn tot fake phishing mail. Leuk om te zien hoe de studenten met waardevolle en bruikbare oplossingen kwamen. Het zijn echte learning consultants in de dop!”

Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze studenten klaar zijn voor het echte werk! We wensen jullie allemaal succes bij het afronden van jullie studie.

Oplossingen die aansluiten bij de dagelijkse praktijk.

We denken graag met jullie mee.

Eefje Albers

Eefje Albers

Directeur
eefje.albers@brightalley.nl