De kracht van gepersonaliseerd leren!

In onze leeroplossingen spreken we je regelmatig met 'je' of je voornaam aan en krijg jij andere content aangeboden dan je buurman – of buurvrouw. Waarom? Omdat wij geloven in de kracht van gepersonaliseerd leren.

 Met gepersonaliseerd leren passen we de leercontent aan op de persoon die de leeroplossing volgt. Het resultaat? Hogere betrokkenheid en motivatie, toegenomen leerresultaten en, niet geheel onbelangrijk, we benutten de schaarse tijd van medewerkers op deze manier zo efficiënt mogelijk.

Zelf aan de slag met gepersonaliseerd leren? Onze learning consultants Reinier Enschede & Mirthe Mangnus delen in dit artikel een paar van hun tips.

15 mei 2024   |   Nieuws   |   Door: Reinier Enschede & Mirthe Mangnus

Deel

Collega's achter laptop

5 tips van Mirthe en Reinier

👉 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐚𝐚𝐧𝐬𝐩𝐫𝐞𝐤𝐞𝐧. Het gebruik van de naam van de medewerker in een digitale leeroplossing geeft een individueel en persoonlijk karakter aan de oplossing, wat de betrokkenheid verhoogt.

🧠 𝐒𝐥𝐢𝐦 𝐚𝐥𝐠𝐨𝐫𝐢𝐭𝐦𝐞. Door de inzet van slimme algoritmes bieden we alleen de voor de medewerker relevante materie aan op basis van beschikbare data. Zo koppelen we het leren automatisch aan bijvoorbeeld je afdeling, rol, niveau en persoonlijke doelen.

👟 𝐄𝐢𝐠𝐞𝐧 𝐥𝐞𝐞𝐫𝐩𝐚𝐝. Door een oplossing modulair aan te bieden, kunnen medewerkers zelf beslissen welke onderdelen ze in welke volgorde doorlopen. Zo kunnen ze eerst de onderdelen bekijken die ze interessant of uitdagend vinden, waardoor de content beter aansluit bij hun behoeften.

🔎 𝐙𝐞𝐥𝐟𝐬𝐜𝐚𝐧. Als er een groot verschil is in voorkennis binnen de doelgroep, maken we gebruik van een 'zelfscan'. Afhankelijk van de score van de deelnemer krijgt hij een advies welke thema's nog meer aandacht behoeven wat hij over kan slaan.

⬅ 𝐆𝐞𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐞𝐝𝐛𝐚𝐜𝐤. We werken met interactieve werkvormen en vraaggestuurd leren. We analyseren we ook het gegeven antwoord en geven direct specifieke feedback over de gemaakte keuze.

 Op zoek naar meer tips of heb je vragen? Neem dan zeker contact met ons op!

Wil jij ook aan de slag met gepersonaliseerd leren?

Ik denk graag met je mee.

Portretfoto van Mirthe

Mirthe Mangnus

Learning consultant
mirthe.mangnus@brightalley.nl