Stichting Landstede | VR voor vakmensen in veiligheidsberoepen

Met een bril op de virtuele wereld in. En nog een keer. En nog een keer. In plaats van met je neus in de boeken, ervaren met VR. Als samenwerkingspartner helpt Bright Alley Landstede met de innovatie van het mbo en daarmee een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Hiermee spelen we in op de groeiende vraag naar goed opgeleide, toekomstbestendige vakmensen in veiligheidsberoepen. 

Klant

Stichting Landstede

logo Landstede

Markt

Overheid, Openbare Veiligheid & Non-profit

Thema

Safety

Publicatiedatum

22 mei 2020

militairen oefenen met VR en AR brillen op

Mixed Reality

Bright Alley bouwt mee aan een Mixed Reality trainings- en examineringslab. Dit laboratorium onderzoekt manieren om Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality scenario’s in het onderwijs op te nemen. Met Mixed Reality in het onderwijs kunnen studenten in het veiligheidsdomein ervaringen opdoen in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving. De sneakpreview van de eerste omgeving vind je hieronder. 

Beeld uit de VR video waar een auto onder een slagboom doorrijdt

Uitdagender en effectiever leren

Het lab biedt fantastische mogelijkheden voor de studenten om veel uitdagender en effectiever opgeleid te worden. Een techniekstudent die binnen een mum van tijd weet hoe een motor van een legervoertuig werkt doordat hij met Virtual Reality ‘in een motor kruipt’. Of een student Beveiliging die virtueel door een drukke winkelstraat loopt en wordt afgeleid van zijn beveiligingsopdracht. Of een brandoefening, of triage bij slachtoffers... Het zijn slechts voorbeelden. Er zijn heel veel mogelijkheden. Die worden de komende tijd nog verder in kaart gebracht en ontwikkeld.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van VR?

We vertellen je graag meer

Close up Eefje Albers

Eefje Albers

Directeur Bright Alley
eefje.albers@brightalley.nl