GVB | Ontdek de nieuwe M7 metro: toekomstbestendig leren & onderhouden

Een comfortabele, veilige reis is essentieel voor tevreden reizigers. GVB, het openbaarvervoerbedrijf van Amsterdam, voegt de komende jaren nieuwe metro’s toe aan haar vloot. Met de komst van deze nieuwe M7 kan GVB het materieel flexibel en duurzaam inzetten en zo het groeiend aantal reizigers het hoofd bieden en ouder metromateriaal vervangen.

GVB vroeg ons hun monteurs te helpen door de benodigde kennis over deze nieuwe metro op een efficiënte manier beschikbaar te maken.

Klant

GVB

Logo GVB

Markt

Reizigersvervoer

Thema

Vakkennis oplossingen: Voor medewerkers

Publicatiedatum

25 mei 2023

metro

Leren in de context van het werk

Uiteraard is het belangrijk dat je als monteur bij GVB nieuw materieel eerst grondig leert kennen, voordat je goed en veilig onderhoud kunt uitvoeren. We ontwikkelden binnen het bestaande leermanagementsyteem, kennisvragen over de componenten van de nieuwe metro in combinatie met werkinstructies. Met deze mix aan middelen krijgen de monteurs de basiskennis van de nieuwe metro op een pragmatische manier onder de knie en staat leren in de context van het werk centraal.

Een goed fundament voor preventief onderhoud

De monteurs van GVB leveren een grote bijdrage in het veilig en duurzaam laten rijden van alle voertuigen. Preventief onderhoud is hierin essentieel en heeft een grote impact op veiligheid.

Van het M7-voertuig zijn meer dan 700 werkinstructies beschikbaar om het preventief onderhoud uit te voeren. Het opzoeken van de juiste documentatie kost veel tijd. Tijd waarbij monteurs uit de operatie zijn. We zijn de uitdaging aangegaan om deze instructies duidelijk en overzichtelijk te rangschikken en visualiseren. Zo hebben wij de informatie voor de monteurs makkelijk vindbaar gemaakt en kunnen ze deze on the job altijd raadplegen. Snel en efficiënt.

Via korte interactieve modules zorgen we er daarnaast voor dat de monteurs essentiële basiskennis onder de knie krijgen. Zo zijn ze goed voorbereid op de praktijklessen, waar de meer complexe onderdelen van de metro worden behandeld.

In de huid van de monteur

Om meer gevoel te krijgen bij wat de monteurs nu écht nodig hadden, zijn we in de huid van de doelgroep gekropen. We zijn letterlijk met hen onder de nieuwe metro gaan staan.

Een GVB-medewerker aan het woord

De opleiding was snel gedaan en besloeg alle aspecten die nodig zijn voor het uitvoeren van mijn werk. Ik kon de e-learningmodules goed volgen, het is een flexibele vorm van studeren, en voor mij goed in te passen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Het was een leerzame tijd, Ik heb echt het gevoel dat ik goed beslagen ten ijs kom. Ook kan ik informatie nog makkelijk raadplegen als ik dat nodig heb.

Overzichtelijke navigatie

We visualiseren de verschillende onderwerpen voor de medewerker. Dit zijn de onderdelen van de metro. Elke onderdeel is opgebouwd volgens de vaste componenten. Op deze manier kan de medewerker direct navigeren naar het onderwerp waarover hij informatie nodig heeft.

E-learning GVB

Mooi resultaat

We zijn er trots op dat we met aan interactieve mix aan middelen bijdragen aan het leren over en toekomstbestendig onderhouden van de M7 metro binnen GVB! 

Heb je een soortgelijke uitdaging?

Neem contact met me op. Ik denk graag met je mee.

Close up van Jeanne-Marie

Jeanne-Marie Baarends

Business Developer
Jeanne-Marie.Baarends@brightalley.nl