APG | E-learning voor nieuw pensioenstelsel

Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen. Door de vernieuwing van ons pensioenstelsel kunnen ook de generaties na ons genieten van een goed pensioen. Voor APG, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland, is het belangrijk dat alle medewerkers goed worden meegenomen in deze transitie.

 Vandaar dat APG ons de vraag stelde:
“Bright Alley kunnen jullie ons helpen om onze medewerkers klaar te stomen voor het nieuwe pensioenstelsel?”

Klant

APG

APG logo

Markt

Financiële dienstverlening

Thema

Adoptie en implementatie

Publicatiedatum

31 mei 2023

Medewerker is op de laptop bezig met de e-learning

Verandering in het dagelijks werk

Het werk van bijna alle werknemers van APG gaat door de nieuwe regels in meer of mindere mate veranderen. Het is dus belangrijk dat medewerkers tijdig worden meegenomen. En dat begint met basiskennis over het vernieuwde pensioenstelsel: ‘Wat blijft hetzelfde in het nieuwe stelsel en wat verandert er?’, ‘Wanneer wordt het nieuwe stelsel van kracht?’ en ‘Hoe werkt dat met die twee contracten?’. Maar ook informatie over de aanpak van APG in deze transitie is van groot belang.

Digitale leeroplossing die snel kan worden aangepast

Voor APG ontwikkelden we daarom een online leeroplossing waarop medewerkers noodzakelijke basiskennis over de nieuwe wetgeving konden opdoen. Door gebruik te maken van de huisstijl van APG, was de oplossing herkenbaar en sloot deze goed aan op andere uitingen binnen APG. Complexe content delen we in behapbare stukjes via korte e-learningmodules , waarin kennis steeds op verschillende manieren wordt aangeboden en getoetst. Zo maken medewerkers kennis met de belangrijkste onderdelen van het vernieuwde pensioenstelsel.

Zorgen voor juiste en up-to-date informatie is een grote uitdaging, zeker omdat tijdens het traject nog aanpassingen op de wet werden gedaan, bijvoorbeeld naar aanleiding van vragen vanuit de Tweede Kamer. Gelukkig kan op het platform snel content worden aangepast en toegevoegd.

Laptop met een schermvoorbeeld uit de e-learning

Rapportages

De verschillende rapportages uit het platform helpen APG om inzicht te krijgen in het gebruik en effect van het platform. Ze geven een indicatie van in hoeverre medewerkers de e-learning hebben afgerond en welke onderwerpen nog moeten worden aangescherpt.

Opensource leermanagementsysteem Moodle

Het open source leermanagementsysteem Moodle (LMS) is de technische basis van het leerplatform. De medewerker ziet precies welke onderdelen hij of zij heeft afgerond, en welke modules er nog te doen zijn.

“De e-learning was laagdrempelig, heel overzichtelijk en interactief. Met name door de afwisseling tussen filmpjes en interactieve vragen word je geprikkeld en houd je de aandacht erbij. De beknopte samenvatting op het eind van elk onderdeel vond ik heel handig.”  aldus Bas, senior business controller bij APG.

Meer weten over flexibele leeroplossingen?

Neem even contact op. We denken graag met je mee

Close up Eefje Albers

Eefje Albers

Directeur Bright Alley
eefje.albers@brightalley.nl