• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Application Innovation, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Application Innovation

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Application Innovation

Integratiepatronen met Event Sourcing

Binnen Conclusion Application Innovation bieden we tweejarige traineeships aan die je volledig opleiden tot een DevOps Engineer. In het eerste jaar leren onze trainees allerlei skills en programma’s die ze in hun tweede jaar kunnen toepassen. Als onderdeel van het eerste jaar voeren de trainees een ‘eindopdracht’ uit. In deze blog vertellen trainees Federico, Tim en Jack over hun project.

14 december 2020   |   Blog   |   Door: Conclusion Application Innovation

Deel

De opdracht

Ons eerste jaar bij Conclusion Application Innovation eindigde met het voltooien van een opdracht om nieuwe technieken te implementeren en te kijken op welke wijze deze nieuwe technieken van toegevoegde waarde kunnen zijn binnen onze huidige dienstverlening. Bij de opdracht moesten we gebruik maken van Event Sourcing, waarbij de state van een applicatie wordt opgeslagen in event objecten. Deze worden vervolgens opgeslagen in dezelfde volgorde als waarin ze plaatsvinden. Daarnaast werd een lijstje nieuwe (of binnen Conclusion Application Innovation nog niet tot de standaard behorende) AWS services gegeven met daarbij de opdracht om uit te zoeken hoe die werken en om te kijken hoe we daar zinvol gebruik van kunnen maken.

Toen we eenmaal de knoop hadden doorgehakt wat we precies zouden doen, waren we meteen in ‘the zone’ en hebben we een C#/.Net project gemaakt die in AWS draait."

-
Een test-project maken 

Het moeilijkste was om de AWS documentatie van de services te doorspitten en te begrijpen hoe het werkt, en gelijktijdig een use-case te ontwikkelen waarin deze in combinatie met Event Sourcing geïmplementeerd kan worden. We werken alle drie voor het prachtige oer-Hollandse bedrijf Royal FloraHolland, dus we zochten de oplossing in de hoek van het veilproces. Na wat brainstormen en plaatjes tekenen, hebben we besloten om het proces waarin bloemen/planten aankomen op de veillocatie tot en met het bezorgen bij een koper na te bouwen.

Toen we eenmaal de knoop hadden doorgehakt wat we precies zouden doen, waren we meteen in ‘the zone’ en hebben we een C#/.Net project gemaakt die in AWS draait. Daarin gebruikten we Event Sourcing met Lambda’s & Step Functions die de state van items opslaan in een DynamoDB. Door Cloudwatch Synthetics toe te passen op door Canaries gemonitorde endpoints op een API gateway, werden de eindresultaten van de keten opgeslagen in een Postgres RDS met een RDS proxy ervoor. Dit werd allemaal met een React.js front-end ontwikkeld waarin het tracken van de items kon worden uitgevoerd en het geheel in een Coudwatch Service Lens diagram kon worden weergegeven.

Het resultaat

Het waren een paar weken knallen, maar uiteindelijk hebben we een mooi demoproject opgebouwd waarin alle benoemde nieuwe AWS services gebruikt worden en we daarmee onze bevindingen en aanbevelingen voor toekomstig gebruik konden onderbouwen. Het is bijvoorbeeld handig om het gebruik van Canaries in te zetten om, voordat een applicatie erdoor platligt, te kunnen zien of een endpoint onbereikbaar is. Of het is handig dat je met het gebruik van een RDS proxy voor een RDS database of Service Lens waar veel connecties mee worden gemaakt AWS interne API calls kunt monitoren. Daarna zijn we zelfs gevraagd om nog een Teams demo hierover te geven waar veel mensen voor uitgenodigd waren en dit was natuurlijk wel erg leuk.

Wil je meer weten over deze opdracht? Neem dan contact op met Federico via FBeccia@conclusion.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security