• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Application Innovation, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Application Innovation

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Conclusion Application Innovation

Het belang van cultuur

Voor velen is het vanzelfsprekend: een bedrijfscultuur. Typische dingen die het bedrijf eigen maken, interne grapjes of rituelen die buitenstaanders niet kennen. Maar hoe ontstaat zo’n cultuur? En waarom is dit eigenlijk belangrijk? In deze blog duiken Daphne en Chris in de cultuur van Conclusion Application Innovation.

6 januari 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion Application Innovation

Deel

Conclusion Application Innovation bestaat sinds 1 januari 2020. Het is dus een vrij jong bedrijf, echter werken er op dit moment ruim 110 medewerkers. De reden voor dit ruime aantal is dat het bedrijf is ontstaan uit een samenvoeging van twee werkmaatschappijen uit het Conclusion ecosysteem. Dit betekende dat een grote groep getalenteerde IT’ers verder gingen onder één bedrijfsnaam. Positief voor de klant natuurlijk, maar wat houdt dit in voor het bedrijf ‘achter de schermen’?

Een van de vragen die speelde was: hoe bind je twee groepen aan elkaar. Bij Conclusion Application Innovation is iedereen welkom. Er werken collega’s van allerlei leeftijden, achtergronden en specialiteiten. Dat maakt de groep een interessante mix, maar het zorgt er ook voor dat er niet een eenduidige cultuur vanaf het begin is - zoals je vaak bij jonge start-ups ziet waar bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd 30 jaar is. Meerdere bronnen wijzen op de voordelen van een goede interne cultuur. Zo wordt genoemd dat het leidt tot betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie en uiteindelijk ook tot hogere resultaten, betere prestaties, minder verzuim en een betere sfeer op de werkvloer (Stevens, 2020).

Een cultuur ontstaat niet zomaar. Dat moet groeien en komt voort uit een goede identiteit van het bedrijf. Waar staat het bedrijf voor, wat zijn de waarden, wat is de visie en waar wil je met z’n allen naar toe groeien. Daarom is het bevorderen van een identiteit en daarmee ook de cultuur prioriteit voor Conclusion Application Innovation. We hebben een cultuur programma opgezet waarin we hier onderzoek naar doen en er hard aan werken om dit door te voeren. Zo focussen we op het ondernemen van leuke activiteiten naast de werkzaamheden, zoals een hackathon of workshop. We sporen collega’s aan om intern kennis te delen via Teams, elkaar te helpen met projecten en om met andere collega’s in gesprek te gaan dan alleen de collega’s uit je eigen team. Maandelijks komen we samen met Marco Schouten, de CEO van Conclusion Application Innovation. Momenteel is dat via Teams, maar tijdens deze bijeenkomst heeft iedereen de kans om zijn vragen te stellen en krijgen we updates over het bedrijf. Hierdoor weet elke collega wat er speelt, welke nieuwtjes er zijn en worden complimentjes uitgedeeld.

Daarnaast zijn we actief bezig om de werkvloer opnieuw in te richten zodat er ruimte is voor flexibele werkplekken, inspiratie hoekjes om de creativiteit te bevorderen en afgebakende stilte ruimtes om goed te kunnen focussen. Zo wordt het kantoor van Conclusion Application Innovation ingericht op een manier waar iedereen kan werken. We stimuleren hierbij onze collega’s om zowel op kantoor als thuis te werken. Hiervoor hebben we een thuiswerkbeleid opgesteld. We streven ernaar dat er een wij-cultuur heerst waar we samen werken aan hetzelfde doel, of dat nu vanuit huis of op kantoor is.

Met een jong bedrijf komen interessante dingen op je pad. We zijn benieuwd hoe 2021 er voor ons uit gaat zien, maar één ding weten we zeker: we doen het met z’n allen.

Bron: Stevens, J. (2020). Betrokkenheid medewerkers vergroten: hoe doet u dat? De Steven.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security