• Expertises

Wist je dat… je de voorcalculatie van de forecast geautomatiseerd mee kan nemen tot en met de facturatie?

De gegevens die je invoert in AFAS bij het aanmaken van een offerte kun je helemaal meenemen tot en met de facturatie. Het grote voordeel van deze functionaliteit is dat je deze gegevens dus maar één keer hoeft in te voeren.

21 april 2021   |   Nieuws   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Volg ons

Wist je dat… je de voorcalculatie van de forecast geautomatiseerd mee kan nemen tot en met de facturatie?

De gegevens die je invoert in AFAS bij het aanmaken van een offerte kun je helemaal meenemen tot en met de facturatie. Het grote voordeel van deze functionaliteit is dat je deze gegevens dus maar één keer hoeft in te voeren. Hoe dat werkt? Met een druk op de knop ‘overname voorcalculatie’ worden automatisch alle gegevens meegenomen in de verschillende stappen van het proces. Erg eenvoudig! Dit volledige proces is via Insite in te richten. Zo is toegang tot Profit niet meer nodig.

Een voorbeeld. Stel, een klant neemt 20 diensten af. In de forecast wordt dan vastgelegd dat er 20 diensten tegen een bepaald tarief verkocht worden. (Het gaat in dit voorbeeld overigens niet om de geschreven uren, maar de geleverde diensten) Daarom wil je de voorcalculatie uit de forecast meenemen naar de nacalculatie. Overigens moet de nacalculatie wel geaccordeerd worden voordat er facturatie plaats vindt. Dit voorkomt dat er automatisch foutieve facturen verstuurd worden.

Dit is een proces waar een hoop tijd mee bespaard kan worden, door het instellen van de juiste automatiseringen. Hiermee worden dan alle gegevens van de goedgekeurde voorcalculatie overgenomen naar de nacalculatie. En na goedkeuring daarvan volgt automatische facturatie.

Wil je de knop ‘overname voorcalculatie’ ook gebruiken? Conclusion AFAS Solutions helpt bij het instellen van de juiste autorisaties en het inrichting van dit proces.

Meer weten?

Wil je dat wij de inrichting voor je verzorgen?

Ilse Bloem

Accountmanager
ilse.bloem@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy