Werken als AFAS applicatie consultant: Jos van den End

Interview met applicatie consultant Jos van den End die in Corona tijd gestart is bij Conclusion AFAS Solutions.

25 april 2021   |   Blog   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Deel

Jos van den End AFAS Solutions

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jos, 27 jaar. Ik werk sinds mei 2020 bij Conclusion AFAS Solutions (CAS), dus ik ben hier in Corona tijd begonnen. Mijn functie is applicatie consultant en ik werk voornamelijk op het servicecenter. Vanuit daar help ik zowel Conclusion bedrijven als externe klanten met hun AFAS-omgeving.

Waar word je blij van?

Ik houd wel van nieuwe technische snufjes en het uitproberen ervan. Dingen als smart-home bijvoorbeeld. Ik heb mijn eigen huis daar ook op ingericht met bewegingssensoren en lichtknoppen van Philips. Dus als ik mijn studeerkamer inloop, gaan de lichten en mijn computerschermen vanzelf aan bijvoorbeeld. Ik wil niet alles met stem bedienen, maar juist dat het automatisch gaat. 

Wat houdt jouw werk in?

Nou, we krijgen hele uiteenlopende dingen binnen. Van mensen die niet in het systeem komen, tot mensen die het systeem meer voor zich willen laten werken. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat een bedrijf een proces meer wil stroomlijnen dat niet lekker loopt, of bepaalde taken wil automatiseren. Zo heb ik onlangs met Conclusion Implementation samengewerkt, omdat zij de projecten module van AFAS op Excellence meer wilden gebruiken. Ze willen dat bijvoorbeeld vaker als project documentatie gebruiken zodat je kunt zien wat er allemaal gedaan is op een project. Samen met de klant zoek ik dan uit wat de wens precies is en bekijk ik wat de mogelijkheden zijn van het systeem. Als blijkt dat AFAS bepaalde functies niet heeft, gaan we op zoek naar externe tools die we als een soort add-on kunnen gebruiken om de gewenste functies toch te creëren.

Met welke Conclusion bedrijven werken jullie samen?

Omdat heel Conclusion AFAS gebruikt, werken we in zekere zin natuurlijk ook samen met al die bedrijven. We krijgen ook regelmatig verzoeken vanuit Conclusion bedrijven om bepaalde processen anders in te richten. Zoals het voorbeeld bij Conclusion Implementation. Maar voor ons is Conclusion Services dan wel altijd de klant, we doen het in opdracht van hen. Daarnaast hebben we gemeenschappelijke klanten samen met andere Conclusion bedrijven. Zo werken wij voor Facilicom, net als Conclusion Low Code Company. Daar werken we nauw mee samen. Wekelijks spreek ik hen over de nieuwe wijzigingen in AFAS en de impact die dat heeft op het platform dat zij aan Facilicom aanbieden.

Meer weten?

Onze vacaturesOver onsOnze casesNieuws & blogs

Wil jij werken bij dé AFAS partner van Nederland?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent

Djai van Niewenhoven_2024

Djai van Nieuwenhoven

Business Recruiter
djai.van.nieuwenhoven@conclusion.nl