Vol vertrouwen de toekomst in: focus op wendbaarheid

De wereld staat op zijn kop en plannen die vóór 2020 werden gesmeed, kunnen vaak grotendeels de prullenbak in. Hoe realiseer je doelen in een veranderende markt en hoeveel investeer je? De meeste bedrijven richten zich langzaam weer op de toekomst. Er moet beleid gemaakt worden, een strategie opgezet. Wat ga je de komende twee tot drie jaar doen en vooral op welke manier? Kosten besparen is een begrijpelijk primaire reactie en in sommige gevallen noodzakelijk. Maar investeren en het gas iets verder intrappen, is voor veel bedrijven net zo noodzakelijk. Sebastiaan Leeuwenkamp (directeur) van Conclusion AFAS Solutions (CAS) kijkt zelf ook vooruit en legt uit hoe CAS bedrijven ondersteunt in dit onzekere proces.

10 november 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Deel

shutterstock 517086025 111924601243

Nieuw beleid

Sebastiaan: “We leven in een totaal andere wereld dan een jaar geleden. Toen we eind 2019 vooruit keken naar 2020 hadden we nog geen idee hoe onze manier van ondernemen zou worden beïnvloed door een virus. Sterker nog, de hele wereldeconomie werd in amper een paar weken in meer of mindere mate lam gelegd. Sommigen sectoren hebben het heel zwaar en anderen hebben het zelfs beter. Een businessplan op basis van de oude inzichten is niet meer van deze tijd. De wijze waarop voorheen een meerjarenplan in elkaar gedraaid werd, dat kan nu echt niet meer. De aanpak en focus is volledig anders.”

Sebastiaan spreekt hier enerzijds over zijn visie met betrekking tot CAS, anderzijds ook in het algemeen. Wendbaarheid staat centraal voor de toekomst: “Wendbaarheid is echt iets om goed over na te denken want het maakt het makkelijker om om te gaan met onvoorspelbare gebeurtenissen. De coronacrisis heeft ons laten inzien dat we onze manier van ondernemen veel flexibeler moeten maken. Denk hierbij aan nieuwe businessmodellen, op- en afschalen van de bestaande bedrijfsvoering maar ook aan zaken als ‘hoe blijf ik interessant als werkgever in een arbeidsmarkt die compleet veranderd is’.”

Systeem in lijn met ambitie

CAS kan, vanuit de eigen ervaring, een belangrijke bijdrage leveren voor bedrijven om zo een nieuwe werkelijkheid te creëren. Sebastiaan bevestigt: “Inderdaad, dat kan vanuit een technisch perspectief, maar ook vanuit een bedrijfskundig perspectief. Want uiteindelijk wil je dat je systemen meegroeien met de ambitie van je bedrijf. Je kunt nu iets inrichten dat op het moment werkt, maar over een half jaar volstrekt achterhaald is. Jouw plannen zijn nauw verweven met je systeem.”

CAS doet dit overigens niet alleen. Samen met ‘zusje’ Conclusion Implementation kijken zij naar de mogelijkheden voor de toekomst. Sebastiaan: “We zijn bezig met de ontwikkeling van een aantal nieuwe diensten. Zoals een portaal waarmee we makkelijk applicaties kunnen koppelen en BI-oplossingen. Conclusion Implementation denkt met bedrijven mee. Zij houden zich bezig met de vertaling van strategie en beleid naar de bedrijfsvoering waarbij het draait om een digitale transformatie en wendbaarheid. Wij moeten vervolgens de oplossingen realiseren in de software van AFAS. Want het landschap waarin het systeem draait, moet mee ontwikkelen. Wanneer er doelen bepaald zijn, gaan wij kijken hoe het systeem kan helpen om het zo slim en snel mogelijk te maken.”

Toekomstdromen waarmaken

“Als jij weet wat het plan is, dan helpen wij je om je dromen waar te maken.” zegt Sebastiaan met een grote glimlach. “En als er nog geen plan is, maar een stip op de horizon dan maken we samen het plan. Ik geloof dat de meeste bedrijven wel weten dat ze het anders moeten gaan aanpakken. En wij doen de systeemtechnische kant.” Denk aan zaken als planning, bedrijfsvoering, de financiële administratie en verloning. Sebastiaan geeft een concreet voorbeeld: “Vroeger konden jongeren solliciteren bij een supermarkt door een formuliertje in te vullen en kregen zij handmatig opgestelde contracten. Door de coronacrisis kwam dit in een stroomversnelling en zijn deze processen nu volledig geautomatiseerd. De omstandigheden vroegen een snelle schaalbare oplossing die beheersbaar was in een sector die volledig op zijn kop stond. “

Bedrijven die het belang van flexibiliteit onderkennen en bereid zijn om snel te schakelen, hebben de toekomst. En daarbij hoort een systeem dat jouw bedrijf ondersteunt en net zo wendbaar is. Sebastiaan: “Heel veel bedrijven weten heel goed dat ze het anders moeten doen. Maar denken ook: hoe gaan we dat bereiken? Voor dit soort vragen zijn wij de perfecte sparringpartner!”

Wil jij meer weten? Neem dan contact op met Sebastiaan Leeuwenkamp. 

Meer weten?

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Is jouw organisatie klaar voor meer profijt met Profit?

Laten we samen kijken hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren.

Sebastiaan Leeuwenkamp

Sebastiaan Leeuwenkamp

Directeur
sleeuwenkamp@conclusion.nl