Bij Conclusion AFAS Solutions werken zorgt er voor dat je elke dag leert

Stephan van der Linde (27) werkt bijna 5 jaar bij Conclusion AFAS Solutions. Ooit begonnen als trainee vervult hij nu een veelzijdige functie van zowel teamlead, consultant als klantverantwoordelijke.  

26 mei 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Deel

Ambities bij CAS

In 2018 begon ik mijn traineeship in het tweede klasje van Conclusion AFAS Solutions. Als pas afgestudeerde bedrijfskunde student keek ik er naar uit om als consultant aan de slag te kunnen. Veel verschillende klanten bezoeken, advies geven over bedrijfsvoering en processen, dat is wat ik wilde. Vanaf het tweede jaar als ERP consultant, realiseerde ik me echter dat ik niet genoeg voldoening haalde uit enkel consultancy. Ik miste nog meer afwisseling.

Na een gesprek met mijn leidinggevende werd mij de rol van changemanager voorgelegd, want het interne RFC (request for change) proces moest geoptimaliseerd worden. De overstap was snel gemaakt en ik heb deze rol met veel plezier gedaan. Conclusion AFAS Solutions groeide en om een volgende stap te zetten als bedrijf, werd de rol van klantverantwoordelijke in het leven geroepen. De functie changemanager verdween en zo werd ik klantverantwoordelijke voor onder andere een van onze key-accounts.

In mei 2022 werd ik gevraagd om een team binnen het Servicecenter te gaan leiden. Dit leek me enorm leuk en ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken, want het biedt mij die afwisseling die ik nodig heb. Mijn team kunnen helpen bij persoonlijke ontwikkeling is iets wat goed bij mij past en mij energie geeft. 

Door de verschillende verantwoordelijkheden die ik heb, ziet geen dag er hetzelfde uit. In praktijk lopen de verantwoordelijkheden dan ook door elkaar heen.

Consultant
Zo rijd ik als consultant tweewekelijks naar een klant in Zwolle. Bij deze vaste klant waar ik tevens klantverantwoordelijke ben, is geen dag hetzelfde waarbij ik voornamelijk uitvraag, vooronderzoek en adviseer. Omdat er onvoldoende tijd is om alles zelf uit te voeren, zorg ik ervoor dat tijdens mijn vooronderzoek de wensen en de requirements helder beschreven zijn. In mijn rol als klantverantwoordelijke plan ik vervolgens de uitvoer door een van mijn Servicecenter collega’s. Het adviseren vindt plaats tijdens het vooronderzoek. Zo kan er bijvoorbeeld een vraag liggen hoe het beste gebruik gemaakt kan worden van een CRM-module. Via een demo neem ik de mogelijkheden met de klant door en vertaal ik deze samen met de klant vervolgens vanuit AFAS naar een situatie zoals deze het beste past bij de klant.

Teamlead
In deze rol staat de ontwikkeling van de medewerker centraal. Naast de praktische zaken als verlof en verzuim, vinden er regelmatig gesprekken plaats waaronder ambitiegesprekken, check-in’s, ontwikkel- en beoordelingsgesprekken. En omdat teamdynamiek van groot belang is, probeer ik te bewaken wat goed gaat en medewerkers te stimuleren om met elkaar het gesprek aan te gaan als het even wat minder gaat.

Klantverantwoordelijke
Ik ben klantverantwoordelijk voor een aantal accounts. Het valt niet te voorspellen wanneer de vraag of behoefte er is, waardoor dit geen rol is waar je een hele dag voor wordt gepland. Als klantverantwoordelijke ben je het aanspreekpunt voor collega’s en de klant, plan je RFC’s, signaleer je optimalisatiekansen in de AFAS-omgeving, ben je kennishouder van de AFAS-omgeving, ben je verantwoordelijk voor (test)omgevingen en bepaal je de impact van de nieuwe Profit release.

CAS groeit snel en is daardoor heel veel in beweging. Kansen ontstaan en creëer ik door elke dag vanuit mijn innerlijke drive weer keihard aan de slag te gaan. Het feit dat het niet vaststaat welke paden ik kan bewandelen maakt het voor mij juist zo leuk. Ik vermoed dat ik de rol van klantverantwoordelijke de komende jaren ontgroei en dat ik mij dan focus op consultancy en teamleiderschap. Ondanks dat ik al vijf jaar ervaring heb, valt er nog veel te leren. Bij Conclusion AFAS Solutions werken zorgt ervoor dat je elke dag leert, mits je jezelf blijft uitdagen en de gegeven kansen aangrijpt.

Wil je jouw carrière ook een impuls geven? Kom bij ons team en ontdek de onbegrensde mogelijkheden die Conclusion AFAS Solutions je kan bieden.

Wil je jouw carrière ook een impuls geven?

Neem contact op

Ambities bij CAS

Stephan van der Linde

Applicatie Consultant
svanderlinde@conclusion.nl