Tiptop thuiswerken

Het werkende leven ziet er voor de medewerkers van Conclusion AFAS Solutions drastisch anders uit. Waar de consultants voorheen veel op kantoor of bij de klant aan het werk waren, werken zij inmiddels al ruim een jaar volledig vanuit huis. Nu de maatregelen langzaam versoepelen, verruilen medewerkers al af en toe hun thuiswerkplek voor kantoor. De toekomst zal er meer hybride uitzien. Een dag bij de klant, de andere dag kennisdelen op kantoor en weer een dag focussen vanuit de thuiswerkplek.

25 augustus 2021   |   Nieuws   |   Door: Kim van den Bosch

Deel

Thuiswerken met AFAS Profit 18: thuiswerkdagen, bezettingsoverzicht thuiswerkvergoeding

Uit gesprekken met andere bedrijven blijkt dat ook zij overgaan naar deze situatie en dat het afwisselend thuis- en op kantoor werken meer de standaard wordt. En dat is geen probleem als je bedenkt dat bijna alle organisaties de afgelopen periode prima functioneerden vanuit huis.

Nu het gedeeltelijk thuiswerken verandert in de norm, moet er nog wel het nodige geregeld worden. Gelukkig denkt AFAS hierin mee. In Profit 18 heeft AFAS hiervoor nieuwe functionaliteit uitgeleverd om alle processen rondom thuiswerken te stroomlijnen.

Wij hebben de kansen op een rij gezet.

Wie werkt waar?

Op InSite kan er een portaal worden ingericht waarbij medewerkers gemakkelijk kunnen aangeven welke dagen zij thuis werken. In het bezettingsoverzicht is doormiddel van het huisje zichtbaar of de medewerker vanuit huis werkt of op locatie aanwezig is. Dit overzicht kan beschikbaar worden gemaakt voor managers en medewerkers van het team.

Thuiswerkportaal

Het bezettingsoverzicht is geoptimaliseerd. Het geeft snel en makkelijker inzicht in wie waar werkt. Plaats het bezettingsoverzicht op het Thuiswerkportaal op InSite.

Thuiswerkvergoeding

Alle soorten thuiswerkvergoedingen die in Profit 18 zijn uitgeleverd zijn gekoppeld aan de standaard looncomponenten in AFAS. Deze zullen geactiveerd moeten worden in de omgeving en aangevuld worden met bedrijfsspecifieke informatie. Denk hierbij aan: hoeveel de thuiswerkvergoeding is per dag of per periode.

Inmiddels hebben we deze functionaliteit al voor een aantal organisaties mogen inrichten. Onze ervaring leert dat het belangrijk is om goed na te denken over of je medewerkers vaste dagen thuis wilt laten werken of dat de dagen juist variabel zijn. Dit bepaalt hoe je de vergoedingen en het portaal in AFAS het beste kan inrichten.

Meer weten?

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Uiteraard helpen we je hier graag bij!

Djai van Niewenhoven_2024

Djai van Nieuwenhoven

Business Recruiter
djai.van.nieuwenhoven@conclusion.nl