Skivakantie met Conclusion AFAS Solutions & Conclusion Low Code Company

Oh nee, over 5 dagen ga ik met mijn collega’s van Conclusion AFAS Solutions en Conclusion Low Code Company op skivakantie in het mooie Oostenrijk!

17 maart 2023   |   Blog   |   Door: Humam al Kadimy

Deel

Skitrip 2023
CAS skiwi 2023

Zo veel gedachten gingen er door mijn hoofd. Wat als ik niet goed kan skiën en alle andere collega’s ontzettend goed zijn? Wat als ik de enige ben die niet kan skiën? Wat als iedereen telkens op mij moet wachten omdat ik er niets van bak? Wat als ze alleen maar van de rode en zwarte pisten afgaan? Wat als, wat als, wat als… Enerzijds was ik ontzettend verheugd en aan de andere kant vond ik het stiekem ook heel spannend om op reis te gaan met mijn collega’s,

Omdat ik het leuk vind om de mens achter mijn collega beter te leren kennen ben ik meegegaan met de trip. Je leert je collega’s namelijk pas echt kennen na een reis zoals deze. Je lacht, slaapt, borrelt en je steunt elkaar tijdens de wintersport en je geniet met elkaar tijdens het Après-skiën. Tijdens zo’n weekend heb je het niet met elkaar over werk of klanten.

Stilte voor de storm

Zaterdagochtend om 08:00 uur zijn we na een lange busreis van 11 uur aangekomen in Fügen, Oostenrijk. Alle collega’s zagen er verslagen uit, want weinig slaap, en de vele kruiswoordpuzzels tijdens de busrit eisten zijn tol, maar eenmaal aangekomen in het hotel kwam iedereen weer terug in zijn/haar energie na een heerlijk verzorgd ontbijt. Hierna werden de gehuurde skispullen opgehaald  en konden we gaan starten. Er waren ook collega’s die niet gingen skiën en zij hadden een andere planning per dag. Waaronder de plaats Fügen verkennen en een leuke escape room activiteit.

De skiërs onder ons hadden een skipas voor drie dagen gekregen. Zelf vond ik het ook leuk om te gaan skiën en dit heb ik dan ook gedaan, 3 dagen lang!

De fanatieke skiërs stonden om 7 uur al op om te ontbijten en de eerste bus te pakken naar het skigebied. Zelf vond ik de eerste bus wat te vroeg en pakte iedere dag een paar bussen later rond 09:00 uur. Eerst gezellig met je collega’s aan de ontbijttafel de dag bespreken onder het genot van een heerlijk ontbijt.

Nadat ik mijn ski’s en outfit had aangetrokken vertrok ik samen met collega’s naar het skigebied. Het skigebied waar wij naartoe gingen heette Spieljoch. Op loopafstand van het hotel kon je met de skilift welke je naar de top van de berg bracht. De eerste dag was gezellig, maar frustrerend, de vele valpartijen en het loskomen van mijn ski’s waren niet prettig, dit kostte veel energie en die kon ik uiteindelijk niet meer besteden aan het daadwerkelijk skiën die dag. Maar een heerlijke borrel en goed diner aan het einde van de middag met alle collega’s maakte een hoop goed.

Vergeet niet te genieten van het uitzicht

Dag 2, we gingen deze dag naar een grotere berg. Deze was drukker en ook veel mooier. Om op deze berg te komen, moest je eerst de bus pakken bij het hotel. Dit deed ik tezamen met weer een leuke groep collega’s waaronder ook onze directeur Sebastiaan Leeuwenkamp die ons vergezelde met een snowboard en wat was hij goed! Samen met het groepje collega’s knalden we de berg af, kreeg ik meer tips en ging skiën ook een stuk soepeler. Ik kreeg het onder de knie dat skiën! Zo gaaf!

Oh nee, de RODE piste

Dag 3, na weer een heerlijk ontbijt met collega’s in het hotel gingen we weer op zoek naar een leuke skipiste. Dit keer een rode. Ga ik het doen? Natuurlijk ga ik dat doen! Ik heb namelijk geleerd dat je alleen leert door niet bang te zijn en de makkelijke uitweg te kiezen. Je leert met vallen en opstaan!

Iedereen moedigde mij aan en ik besloot om het gewoon te doen. En wat ging het goed zeg! Het was zwaar, maar verliep ontzettend goed. Voor mij was dit echt het mooiste moment van het gehele weekend. Samen met elkaar uitdagingen aangaan en aangemoedigd worden door je collega’s die achter je aan skiën! Wat een prachtige afsluiter.

Volgende keer weer?

Is dit nog een vraag?! Of je nu gaat skiën of een andere activiteit, een werktrip zoals deze is ontzettend leuk en bijzonder. Je leert de mens achter je collega’s kennen.

Conclusion AFAS Solutions is niet vergelijkbaar met ieder ander bedrijf kan ik zeggen uit eigen ervaring. Persoonlijk ken ik geen ander bedrijf dat onderlinge binding tussen collega’s zo belangrijk vindt. Om die reden hebben we bij Conclusion AFAS Solutions jaarlijks meerdere uitjes, waardoor je vrij snel de mens achter je collega leert kennen.

Doordat een band tussen de collega’s sterker wordt, vindt er nauwelijks meer onderscheid plaats. Hierdoor ervaren onze collega’s vrijheid in het benaderen van elkaar bij vragen, onduidelijkheden, frustraties en het delen van informatie. Iedereen is bereid elkaar te helpen en de band onderling is veel warmer. Dit soort uitjes dragen daar zeker aan bij.

Dinsdagochtend om ongeveer 08:00 uur kwamen we weer terug in Nederland en zijn de meesten weer direct aan de slag gegaan met hun werkdag. Uiteraard waren er ook een aantal collega’s die een extra dag nodig hadden om bij te komen van deze fantastische reis. Het belangrijkste is dat we hebben genoten en nieuwe herinneringen hebben gemaakt met elkaar!

Wil jij er ook bij ons volgende uitje bij zijn?

Onze openstaande vacaturesWerken bijOnze mensen