Digitaal kerstdiner in lockdown

Bij Conclusion AFAS Solutions (CAS) houden we van digitaliseren. Tijdens Kerstmis willen we daar eigenlijk even niet mee bezig zijn. Ook wij willen gewoon bij onze geliefden zijn. Helaas dwingt de lockdown sommigen van ons om toch het diner op te splitsen. 

Digitaliseren blijft onze specialiteit, dus konden we het niet laten om zeven tips te delen voor een sfeervolle digitale kerst samen. Geïnspireerd op de ervaringen van onze eigen consultants.

18 december 2021   |   Blog   |   Door: Anne Miessen (Chief Happiness Officer)

Deel

CAS kerst 2021

Gelukkig weten we onze familie en vrienden via online wegen inmiddels wel te vinden. Zo kun je elkaar met kerst alsnog opzoeken. Zelfs oma belt in, ookal is het misschien met hulp van een neefje die ernaast zit.

1. Gezamenlijke kerstplaylist

Maak een gezamenlijke kerst-afspeellijst die iedereen tijdens het diner op de achtergrond aan kan zetten. Stel dat je Spotify gebruikt, maak de afspeellijst dan gezamenlijk, zodat iedereen er nummers aan toe kan voegen

2. Dezelfde menukaart

Spreek van tevoren af welke gerechten jullie gaan maken. Als je dezelfde gerechten hebt, duurt de bereiding en het verorberen van een gang ongeveer even lang. Van hetzelfde eten genieten en erover praten

3. Zet je laptop bij de eettafel

Start het online diner op je laptop of computer, zodat je tussen de gangen door je mobiel kunt gebruiken. Handig voor als je nog even je recept wilt opzoeken of stiekem iets naar je nichtje wilt appen over de kersttrui van je oom ;-)

4. Face-telijk gezicht

Op het beeldscherm zie je voornamlijk elkaars gezichten. Je hebt je nieuwe kerstoutfit en mooiste schoenen misschien al klaar liggen. Vergeet vooral de kerstmuts of diadeem niet! Wil je echt uitpakken, dan is een lange witte baard met rode jas de moeite waard. Hoe leuk is het als de kerstman ineens inbelt op jullie diner!

5. Sfeer in huis

Maak het thuis gezellig! Haal de kerst in huis, doe het voor jezelf. Creëer een warm gezellig sfeertje met kaarsen, kerstmuziek, een uitgebreid gedekte tafel, zachte lampjes, versieringen.

Entertainment tussen de gangen door

6. Spelletjes spelen

Online kun je spelletjes vinden waaraan iedereen via mobiel kan meedoen (zonder account). Tip van één van onze consultants: Kijk bijvoorbeeld eens naar Steam games, Skribbl.io (tekenspelletje) of Spyfall.app (karakters raden)

7. Pubquiz

Al-tijd gezellig. Dit kost even voorbereidings-tijd, maar de lockdown zorgt er vast voor dat je deze week nog wat extra tijd hebt om wat geestige vragen (over je familieleden) te bedenken. En je hebt er gegarandeerd plezier van. Onze consultants gebruiken voor hun kerstquizzen: Kahoot, Mentimeter, WhatsApp, de chat van de online meeting en het wall-concept (van de tv-show "Even tot hier") waarbij elk meerkeuzeantwoord een kleur heeft. Bijvoorbeeld groen, blauw en rood. De deelnemers moeten hun antwoordkeuze laten zien door de kleur behorend bij het meerkeuzeantwoord voor de camera te houden.

Bonus onderdeel van de pubquiz: Fotoquiz. Vraag van tevoren aan alle deelnemers van het diner of ze 4 foto's naar je opsturen die hun mooiste herinneringen van het afgelopen jaar weergeven. Verzamel de foto's en hussel ze door elkaar. Tijdens de fotoquiz raden de deelnemers met elkaar wiens foto het is en waar de foto is genomen.

Kop op, maak er het beste van.
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen!

CAS fijne feestdagen kaartje 2021

Meer weten?

Onze vacaturesOver onsOnze casesNieuws & blogs

Wil jij werken bij dé AFAS partner van Nederland?

Djai van Niewenhoven_2024

Djai van Nieuwenhoven

Business Recruiter
djai.van.nieuwenhoven@conclusion.nl