Automatisch aanmanen voorkomt liquiditeitsproblemen

Heeft u AFAS Profit dan kunt u het aanmaningen proces door ons in één dag laten automatiseren

29 april 2020   |   Nieuws   |   Door: Conclusion AFAS Solutions

Deel

In één dag ingericht in uw administratie AFAS aanmaningen111941456901

In één dag ingericht in uw administratie

Lees verder.

shutterstock 4345191342 111941457132

Automatisch aanmanen

Op dit moment heerst er grote onzekerheid bij veel bedrijven. Hoelang duurt deze situatie nog voort, keren we ooit nog terug naar de oude situatie? Wordt mijn bedrijf straks geraakt?

Veel bedrijven draaien nog wel voldoende omzet, maar als facturen niet (direct) betaald worden, ontstaan er evengoed liquiditeitsproblemen. Bedrijven die hun opstaande posten actief beheren, inzicht hebben en gericht actie ondernemen komen beter uit deze situatie.

AFAS biedt de mogelijkheid om geautomatiseerd aanmaningen te versturen naar debiteuren die te laat zijn met hun betalingen. Met één druk op de knop verzamelt AFAS de te laat betaalde facturen en verstuurt vervolgens per mail de aanmaningen naar de debiteuren.

Dit zorgt ervoor dat er geen Excel lijstjes nodig zijn waarin de te laat betaalde facturen handmatig worden bijgehouden. Daarnaast weet de software precies welke aanmaning er naar welke debiteur gestuurd moet worden. Een derde aanmaning bevat bijvoorbeeld een dwingende toon. Door dit proces te automatiseren voorkomt u dat er extra druk ontstaat op de afdeling debiteuren.

In één dag ingericht

Het aanmaningenproces automatiseren kunnen we al in 1 dag inrichten. We maken de aanmaningsset aan. Daarin is bepaald na hoeveel vervaldagen de verschillende aanmaningen worden verstuurd, wat de inhoud is van het aanmaningsrapport en wat de inhoud is van het bericht dat mee wordt gestuurd. Alles is maatwerk. Het rapport en het bericht wordt opgesteld in de huisstijl van uw bedrijf en in de stijl van de facturen.

In de aanmaningsset bepalen we:

-          Na hoeveel vervaldagen verstuur je de eerst, tweede, derde aanmaning (er is geen maximum aan de hoeveelheid aanmaningen die u wilt versturen)

-          De inhoud en opmaak van de aanmaningsrapporten

-          De inhoud en opmaak van de berichtsjablonen (de e-mails die naar de debiteuren gaan)

 

Als het aanmaningenproces eenmaal is ingericht hoeft u alleen nog maar op de knop te drukken, en de aanmaningen zijn de deur uit.

Meer weten?

Over onsOnze casesOnze vacaturesNieuws & blogs

Is jouw organisatie klaar voor meer profijt met Profit?

Laten we samen kijken hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft