‘De wereld laten zien wat je met integratie kunt bereiken’

Samen met een team puzzelen aan integraties, met een focus op resultaat. En tegelijkertijd plezier maken. Dát is waar het hart van Michiel van der Sluis harder van gaat kloppen. Als geestelijk vader van Conclusion Accelerate! geniet hij van de groei van ‘zijn’ bedrijf en team.

8 september 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Accelerate!

Deel

Michiel van der Sluis

Mooier, beter, sneller, leuker

“Ik ben een teammens”, zegt Michiel gedecideerd. Een tijdje werkte de wandelende MuleSoft-autoriteit als zelfstandige, maar dat bleek niets voor hem. “Ik wil met een groep gelijkgestemden bedenken hoe het nog beter, nog sneller en nog mooier kan. Mensen kiezen voor Accelerate! omdat ze samen met vakgenoten integraties willen bouwen. We ontwikkelen ons samen.”

‘Accelerate! is van ons allemaal’

Iedere dag weer leert Michiel van zijn collega’s. Al viel hem dat in vroegere tijden wel even zwaar: “In het begin was ik de ontwikkelaar die vertelde hoe het moest. Op een bepaald moment namen collega’s dat stokje over en begonnen ze mij te vertellen hoe iets werkt. Het feit dat mensen mij op technisch vlak voorbij streefden, vond ik best lastig om te accepteren. Maar tegenwoordig geniet ik er juist van. Dat eigen initiatief en ondernemerschap van onze ontwikkelaars maakt ons het krachtige MuleSoft-kennishuis dat we vandaag de dag zijn. Accelerate! is van ons allemaal.”

Partnermanagement en technologie

Michiel is een Integratiebaas in de meest letterlijke zin van het woord. Als Practice Manager staat hij aan het roer van een groeiende organisatie, inmiddels dik vijftien mensen sterk. “De ambitie is om door te groeien naar een team van maximaal vijftig MuleSoft-experts”, deelt Michiel zijn streven. “Mijn rol verandert daardoor ook. Was ik eerst verantwoordelijk voor het geheel, tegenwoordig focus ik me op het partnermanagement en de technologie. Ik wil zoveel mogelijk alle neuzen dezelfde kant op krijgen en zaken gladstrijken, zodat de ontwikkelaars hun werk in optimale condities kunnen uitvoeren.”

Accelereren door integratie

“Laten zien wat integratie kan betekenen voor een organisatie is mijn grote drijfveer”, vertelt Michiel. “Dat is namelijk lang niet altijd zichtbaar voor klanten. Als wij vanuit Accelerate! inzichtelijk maken wat het oplevert, zie je dat de integratievraag binnen een organisatie alleen maar toeneemt. Nieuwe ideeën komen vanzelf omhoog uit de organisatie. Dán is mijn missie geslaagd.” Michiels enthousiasme is duidelijk. Zijn liefde voor integratie - en in het bijzonder MuleSoft - ook. Komt daar dat prominente uitroepteken achter Accelerate! vandaan? “Zou best eens kunnen. Wij zorgen ervoor dat organisaties acceleren door integratie. Niets mooier dan dat.”

Resultaten boeken met MuleSoft

Inmiddels zit Michiel alweer 21 jaar in het vak. “Best wel heel lang als ik er zo over nadenk”, beseft hij ter plekke. De MuleSoft-expert wist al ‘vrij lang’ dat hij ‘iets in de IT’ wilde gaan doen. Wat begon met beheer- en programmeerklussen ontwikkelde zich verder richting integratie. “Vanuit die rol kwam ik in aanraking met MuleSoft. Dat vond ik vanaf seconde één zo’n gaaf product. Het ziet er grafisch fantastisch uit en je kunt er snel resultaat mee boeken. Ik ben niet iemand die extreem van de technische details houdt, maar ik wil mijn kennis van IT en integratie gebruiken om mensen die daar minder van weten te laten zien wat je er allemaal mee kunt. En dat ze er ook nog wat aan hebben: hun bedrijf wordt er efficiënter en beter door.”

Carte blanche vanuit Conclusion

Michiel maakte naam als MuleSoft-autoriteit en zo kwam Conclusion hem op het spoor. “Ze vroegen me in eerste instantie voor een opdracht”, weet hij nog goed. “En later of ik de kar wilde trekken. Dat vond ik zo’n mooie kans, die wilde ik niet laten lopen. Mijn enige voorwaarde was dat ik zelf mocht bepalen hoe Accelerate! eruit kwam te zien. Daar had ik namelijk best ideeën over.” En ja hoor, Michiel kreeg carte blanche vanuit Conclusion. “Ook al had ik geen leidinggevende ervaring. Zolang Accelerate! goed draait, de mensen happy zijn en de organisatie groeit, mogen we onze gang gaan. Dat vertrouwen is typerend voor Conclusion, dat waardeer ik zeer.”

Wil jij meer informatie over Mulesoft?

Neem contact op

Michiel van der Sluis

Michiel van der Sluis

Practice Manager
MvanderSluis@conclusion.nl