Yellowtail en Ohpen combineren innovatie- en realisatiekracht in strategisch partnership

Banken en financiële instellingen profiteren van een end-to-end oplossing voor digitale vernieuwing.

31 augustus 2021   |   Nieuws   |   Door: Yellowtail Conclusion

Deel

Partnership Yellowtail

Yellowtail en Ohpen zijn een strategische samenwerking aangegaan.

Banken en financiële instellingen in Nederland en de Benelux profiteren van het moderne digitale bankenplatform van Ohpen in combinatie met het slimme data gedreven front-end platform van Yellowtail. Door deze samenwerking krijgen klanten uit de financiële sector een end-to-end-oplossing en diepgaande domeinkennis, waarmee ze de eindgebruikers innovatieve en meer gepersonaliseerde bankervaringen kunnen bieden.

De samenwerking betreft hypotheek-, krediet-, spaar- en beleggingsproducten en blijkt nu al succesvol in de pensioensector. Voor een aantal grote klanten biedt Yellowtail slimme oplossingen waar de pensioendeelnemer inzicht krijgt in de persoonlijke financiële situatie, terwijl Ohpen zorgt voor de unitadministratie en investeringsprocessen. Deze combinatie biedt pensioenondernemingen nieuwe communicatie-, administratie- en beleggingsperspectieven op het gebied van veranderende beheerprocessen en gepersonaliseerde en realtime inzichten in rendementen en prestaties.

Ohpen heeft in september 2020 Davinci Group overgenomen met als doel haar SaaS platform te versterken door een moderne hypotheek- en consumptief kredietoplossing aan het platform toe te voegen en klanten te kunnen bedienen met verschillende kernbankproducten. De consultancy en services organisatie van Davinci is in mei 2021 vervolgens door Ohpen doorverkocht aan Yellowtail | Conclusion, waarmee een betere strategische fit bestaat.

Matthijs Mons, Managing Director Yellowtail | Conclusion: “De samenwerking met Ohpen past uitstekend in onze groeistrategie. Yellowtail werkt graag samen met sterke, winnende merken zoals Ohpen. Beide partijen vullen elkaar erg goed aan. Ohpen heeft een bijzonder goed toekomstgericht SaaS platform voor de financiële sector en wij zijn erg goed in implementeren van complexe, domeinspecifieke software. Zeker wanneer er innovatie in het spel is. We zien dan ook uit naar het verder vormgeven van de markt samen met Ohpen.”

Over Yellowtail

Yellowtail ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan15 jaar digitale en data-gedreven software- oplossingen voor de financiële sector. De missie van Yellowtail is het verbeteren van de kwaliteit van het financiële leven van de consument. De producten en diensten van Yellowtail helpen om consumenten te activeren, handelingsvermogen te geven en vertrouwen te geven in het maken van (betere) financiële beslissingen. De focus ligt daarbij op het creëren van een ultieme klantervaring. Dankzij onze domeinfocus heeft Yellowtail ook diepgaande expertise van onderliggende bedrijfsprocessen, data en technologie, zoals robotics en machine learning. 

Over Ohpen

Ohpen is de eerste SaaS banking engine ter wereld die volledig draait in de cloud. Hiermee stelt de snelgroeiende Fintech-onderneming klanten in staat om afscheid te nemen van legacy-systemen waardoor zij meer flexibel, veilig, schaalbaar en compliant zijn. Het Ohpen-platform administreert spaar- en beleggingsrekeningen en leningen voor klanten zoals Aegon, Knab, Robeco, Nationale-Nederlanden, BCM Global, CMIS, Volksbank en LeasePlan Bank. Ohpen is opgericht in 2009 door een team van ervaren bankiers en softwareontwikkelaars. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 350 medewerkers in het hoofdkantoor in Amsterdam en kantoren in Antwerpen, Londen, Barcelona, Bratislava, en Zilina.