In Nederland heeft PriceHubble in Yellowtail een sterke partner gevonden. Yellowtail ontwerpt, bouwt en beheert digitale en datagedreven software- oplossingen voor financiële dienstverleners. Samen met PriceHubble kunnen in de toekomst nieuwe oplossingen worden geboden, die naast financieel overzicht en advies ook digitale vastgoedtaxaties en andere relevante woningdata integreren. Een adviseur integreert hierbij financieel advies met relevante woninginformatie voor zijn klant.

De digitale oplossing voor vastgoedwaardering van PriceHubble bepaalt de, statistisch gezien, meest waarschijnlijke markt- en huurprijs van een huis of appartement op basis van het PriceHubble-model. Met de inzet van machine learning en artificial intelligence kan een veelvoud aan verschillende vastgoedgegevens geanalyseerd worden. Deze gegevens worden vervolgens omgezet in algoritmen. Zo worden altijd de actuele en meest nauwkeurig geschatte waarden bepaald en op een aantrekkelijke manier gedeeld met de klant.

“Met deze samenwerking zullen we het sterke netwerk van partners en klanten van Yellowtail in de toekomst nieuwe kansen bieden op het gebied van klantenwerving, consultancy en langdurige klantenservice”, zegt Berghaus.

“Bij Yellowtail werken we aan slimme digitale en datagedreven oplossingen voor de financiële sector. Wij geloven dat het hypotheekproces voor consumenten onderdeel uitmaakt van een veel grotere klantreis, namelijk het vinden en kopen van een huis. Door met PriceHubble samen te werken zijn we in staat om innovatieve bedieningsconcepten te realiseren waarbij de zoektocht naar een nieuwe woning en hypotheekadvies naadloos worden geïntegreerd. Deze unieke integratie is gebaseerd op datagedreven digitale oplossingen en hebben al succes geboekt in het buitenland. We zijn dan ook trots dat wij PriceHubble als partner kunnen helpen de Nederlandse markt te betreden.” Matthijs Mons, Managing Director Yellowtail.