“Aan de top blijven is nog moeilijker”

Het is inmiddels vier jaar geleden dat ik bij Conclusion Xforce kwam en in die periode ben ik steeds meer van dit prachtige bedrijf gaan houden. Het afgelopen jaar was vooral een bevestiging dat we met elkaar de juiste keuzes hebben gemaakt. Ik denk dan aan het aanscherpen van onze focus, aan kennisdelen en aan het uitgangspunt ‘verschil moet er zijn’.

5 januari 2023   |   Blog   |   Door: Mark Luursema

Deel

Meetup

Vier focusgroepen

Aan de top blijven is vaak nog moeilijker, daar doen we natuurlijk alles aan. Wat zeker helpt, is het aanbrengen van focus. Twee jaar geleden kozen we ervoor om vier focusgroepen in te richten, elk met een technical coach: automation, containerisatie, cloud en monitoring. Allemaal technieken die bijdragen aan thema’s die onze opdrachtgevers dagelijks bezighouden. Denk daarbij aan cloud native development, hybrid cloud infrastructure en management & automation. Dit betekent ook dat we andere dingen niet meer doen. Onze technical coaches - allemaal vakidioten op hun eigen gebied - helpen onze collega’s om zich te ontwikkelen in de expertise waarin ze zich het meeste thuis voelen of waarvan ze nog meer willen weten. Ook daardoor zijn in het afgelopen jaar de meeste certificeringen ooit behaald!

Niet alles is nieuw op het gebied van kennisdelen en met het vervallen van de coronamaatregelen hebben we ook weer vele kennissessies mogen organiseren - toegankelijk voor alle geïnteresseerden op het vakgebied. Best wel weer fijn, met een drankje en hapje en niet meer online. Voor volgend jaar is de kalender al flink gevuld, dus voel je vooral vrij om bij een meet-up van ons aan te sluiten.

Jezelf durven zijn

In het afgelopen jaar zijn we op verschillende manieren met onveiligheid geconfronteerd. Zowel internationaal als we denken aan de vreselijke oorlog in Oekraïne, als dichter bij huis als we denken aan alle schandalen waarin mensen op een oneigenlijke manier misbruik maken van hun macht over anderen. In onveiligheid kun je onmogelijk goed functioneren en mede daarom hecht ik er enorm veel waarde aan dat onze collega’s zich veilig voelen. Enerzijds om zichzelf te durven zijn, anderzijds om hun mening te durven ventileren zonder bang te zijn voor eventuele gevolgen. Dit jaar hebben we de cultuur die we met onze kernwaarden willen uitdragen herzien. Veiligheid in allerlei vormen is daarin een belangrijk thema, net zoals inclusiviteit. We passen daarom heel goed bij de slogan van Conclusion: ‘Verschil moet er zijn!’. De bonte en kleurrijke verzameling van collega’s binnen Conclusion Xforce zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Ze komen telkens met nieuwe inzichten, terwijl ze stuk voor stuk het verschil maken bij onze opdrachtgevers.

Nieuwsgierig en creatief

2022 is met heel veel trots afgesloten en ik zie dit nieuwe jaar met veel vertrouwen tegemoet. Onze belangrijkste ‘asset’ om relevant te zijn en te blijven is onze wendbaarheid. Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen bij onze technologiepartners en creatief in onze bijdrage aan het succes van onze opdrachtgevers. Misschien brengen we dit wel in de praktijk vanuit een verbouwd pand, waar het fijn is om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Om kennis uit te wisselen, elkaar de helpende hand toe te reiken of elkaars kwaliteiten te ontdekken. Ik kijk ernaar uit!

Wil jij ook het verschil maken?

Meer weten over onze expertises?

Mark Luursema

Mark Luursema

Directeur