Senior Consultant Sustainability
ConsultancySeniorUtrecht32 - 40 uur

Senior Consultant Sustainability

ConsultancySeniorUtrecht32 - 40 uur
Werk aan opdrachten die ertoe doen bij klanten zoals Eneco, COA, Alliander, Pon.Bike, APG, Belastingdienst en Gemeente Amsterdam.
Mannen aan het werk achter beeldscherm
Samenwerken zit in jouw genen
Projecten die ertoe doen
Werken op jouw manier
In co-creatie met onze consultants en het Conclusion ecosysteem ondersteunen wij toonaangevende organisaties bij het waarmaken van hun duurzaamheidsdoelen. Als Senior Consultant Sustainability heb jij de toekomst én maak jij de toekomst. 
 • Werk aan opdrachten die ertoe doen bij klanten zoals Eneco, COA, Alliander, Pon.Bike, APG, Belastingdienst en Gemeente Amsterdam; Geef onze Sustainability-expertise en -proposities verder vorm op basis van de uitdagingen van onze klanten;
 • Zet jouw kennis en ervaring proactief in voor de ontwikkeling van teamleden;
 • Pas verschillende methodes, technieken en frameworks pragmatisch toe in klantprojecten;
 • Bouw en onderhoud je relatienetwerk en verzilver commerciële kansen. 
De transitie naar een toekomstbestendige wereld en maatschappij is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Landen hebben zich in 2015 hieraan gecommitteerd via de UN Sustainable Development Goals voor 2030. Maar nu we halverwege zijn, blijken we onvoldoende vooruitgang te boeken op alle 17 doelen. Gelukkig is de bewustwording en de wil om te verduurzamen de laatste jaren sterk toegenomen bij een groot aantal stakeholders zoals consumenten, investeerders, medewerkers en overheden.  

Deze groeiende bewustwording en urgentie vanuit stakeholders om te verduurzamen biedt kansen en bedreigingen voor de toekomstbestendigheid van onze klanten. Met het team Sustainability van Conclusion Consulting werken we dan ook in co-creatie met onze klanten aan oplossingen om duurzaam te ondernemen, gericht op milieu en maatschappij. Zo begeleiden we klanten in het bedrijfskundig implementeren van Sustainability; van een strategische roadmap tot daadwerkelijk verduurzamen. Daarnaast onderscheiden wij ons in de markt met onze Sustainable IT-propositie in co-creatie met ons IT-ecosysteem.   

Het team Sustainability zit in de scale-up fase, waardoor we zoeken naar ondernemende consultants die energie krijgen van het klantgericht uitbouwen van onze Sustainability-dienstverlening. Tegelijkertijd voer je klantopdrachten uit op andere thema's zoals verandermanagement en prestatieverbetering. 

Ben je nieuwsgierig naar de projecten waar Conclusion Consulting aan werkt? Neem dan een kijkje op onze website voor onze klantcases en ontdek meer!
Vrouw bij scherm

Jouw vaardigheden

Jij bent te herkennen aan je bedrijfskundige praktijkervaring en de intrinsieke motivatie om je kennis en kunde in te zetten om in co-creatie met onze klanten de wereld van morgen beter te maken dan vandaag. 

Vinden mensen je een no-nonsense consultant? Of juist een inspiratie op het gebied van Sustainability? Mag allebei, want verschil moet er zijn. Anderen zijn er al genoeg, dus blijf vooral lekker jezelf. Dat is alles wat we vragen. Alhoewel, als Senior Consultant Sustainability heb je natuurlijk verstand van zaken, waaronder:  

 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bedrijfskundige Sustainability consultancy-opdrachten, zoals het strategisch toepassen van Sustainability frameworks als ESG en SDG's, het ontwikkelen van een Sustainability roadmap en/of ESG-verbetertrajecten;
 • Een relevant netwerk en bewezen trackrecord op het gebied van consultative selling; 
 • Het achterhalen van de vraag achter de vraag bij klanten; 
 • Het tonen van ondernemerschap in co-creatie voor een duurzaam resultaat; 
 • Ervaring binnen consultancy: je kunt meerdere klanten tegelijk en je declarabiliteit managen – en bijdragen aan de ontwikkeling van onze eigen organisatie. 
Voor deze functie beschik je over:  
 • Een afgeronde relevante hbo- of wo-studie, bijvoorbeeld in (Technische) Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of Sustainable Business; 
 • Minimaal 7 jaar relevante ervaring, waarvan een aantal jaar als consultant; 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
man bij scherm aan tafel

Wat krijg je van ons?

Binnen Conclusion Consulting kun je, afhankelijk van jouw ervaring, instappen op een van de vier niveaus: Consultant, Medior Consultant, Senior Consultant en Principal Consultant. Wij houden van transparantie: de salarisbandbreedte voor deze functie van Senior Consultant is € 4.414 tot € 7.361 (afhankelijk van je kennis en ervaring). Als blijk van ons commitment bieden we je een contract aan voor onbepaalde tijd. Daarnaast ontvang je een elektrische leaseauto of een flexbudget die je op een groene en verantwoorde manier mag inzetten.

Verder kun je erop rekenen dat alle basiszaken perfect geregeld zijn. Denk aan een goede lunch, een snelle laptop, telefoon, 26 vakantiedagen en een prima pensioenregeling. En niet te vergeten onze bonusregeling. Maar dat is nog lang niet alles! Wat ons écht onderscheidt is onze manier van werken:

 • Je mag volledig jezelf zijn en hoeft niet te voldoen aan een bepaald imago of stereotype. We zien je graag zoals je bent;
 • De kans om te werken aan jouw persoonlijke kwaliteiten, groeipotentie en vakkennis bij onze eigen Academy;
 • Je bepaalt grotendeels zelf waar en wanneer je werkt. Wij geloven in een goede werk-privé balans dus helpen we je om je thuiswerkplek goed en verantwoord in te richten;
 • Je kunt veel leuke activiteiten ondernemen met collega’s. Zo hebben we wekelijkse borrels, een jaarlijkse wintersportvakantie en regelmatig andere (sportieve, interessante, leerzame) evenementen.
Bij Conclusion Consulting nemen we ook intern onze verantwoordelijkheid voor milieu en maatschappij. Met concrete initiatieven dragen wij bij aan ‘Ongelijkheid verminderen’ (SDG 10) en ‘Klimaatactie’ (SDG 13). Daarover lees je hier meer.
man en vrouw aan tafel

Onze identiteit

Wij zijn Conclusion Consulting, één van de 25+ expertbedrijven binnen het Conclusion ecosysteem. Onze 85+ collega’s zetten samen hun ambitie en talent in om van betekenis te zijn voor klanten. Dit zijn Business Consultants met jarenlange ervaring in digitale strategie, prestatieverbetering, leiderschapsontwikkeling, verandermanagement en duurzaamheid. En allemaal hebben ze hetzelfde doel: samen instaan voor het succes van onze klanten door het mensgericht toepassen van change, business en digitale expertise. Deze consultancy-club van daadkrachtige, leergierige - en soms een tikje eigenwijze - professionals vormt een hecht team met als motto: ‘Better together’. Dit komt terug in onze kernwaarden: mensgericht, inspirerend, eigenaarschap, ruimte en vertrouwen, elke dag beter en balans tussen vandaag en morgen.

Iris Pitar recruiter Conclusion
Heb je vragen?

Iris Pitar

Senior recruiter

ipitar@conclusion.nl

+31 6 - 22 88 39 58

Kijk verder

contact