IT Traineeship
Development en TechTraineeNieuwegein32 - 40 uur

IT Traineeship

Development en TechTraineeNieuwegein32 - 40 uur
Ontwikkel jouw passie voor Java!
Mannen aan het werk achter beeldscherm
Vindingrijk
Vooruitgang
Verantwoordelijk & Verbonden

Wil jij Java Developer worden en ben je net of bijna afgestudeerd in Informatica of een vergelijkbare studie? In ons Java Traineeship, dat in het najaar van 2024 van start gaat, leiden we je op tot Junior Java Developer. Als volwaardige collega ben je direct betrokken bij verschillende projecten binnen ons team. 

Denk hierbij aan het: 

  • inzetten van de nieuwste Java-technieken voor complexe projecten bij uiteenlopende opdrachtgevers
  • oppakken van technologiegedreven projecten om zo jouw kennis verder te vergroten en te delen

De eerste 7 weken van het Java Traineeship staan in het teken van ons intensieve IT-bootcamp. Na het bootcamp ga je meewerken aan projecten voor onze klanten en krijg je tijd om je te blijven ontwikkelen. Zo leer je door te doen en kun je vergaarde kennis direct in de praktijk brengen. Uiteraard staan onze Senior Developers voor je klaar om te helpen waar nodig. Over First8 Conclusion

Wij doen waar we goed in zijn: vette shit maken voor onze klanten. First8 Conclusion is dé Enterprise Open Source-partij van Nederland. Bij ons werken Java- en Open Source-programmeurs met passie voor het vak.

Platgeslagen heeft de klant een probleem en bedenken wij de oplossing. Dit vertalen we vervolgens in een maatwerkapplicatie, die van scratch kan worden gebouwd, waarbij complexiteit, integratie en security onderdelen zijn van jouw werkzaamheden. Dat doe je in een project team.

We werken vaak aan langdurige projecten. Tijdens zo’n project werk je deels op kantoor, bij de klant en thuis. Zoveel mogelijk afgestemd op jouw flexwerkbehoeften. Van onnodig in de file staan wordt immers niemand wijzer. Besteed die tijd maar aan leuke en nuttige dingen!

Als Java Developer bij First8 Conclusion ben jij verantwoordelijk voor de integratie tussen de front-end en de back-end. Met jouw Java-kennis en drive maken wij het verschil. Bij ons werk je in een klein en hecht team, met korte lijnen, een platte organisatiestructuur en een informele werksfeer. Met kantoren in Nieuwegein en Nijmegen heeft First8 Conclusion de slagkracht van een Enterprise in de Java-wereld, als onderdeel van Conclusion. Klinkt leuk, toch?

Werken bij Conclusion

Jouw vaardigheden

Over het traineeship:

Mocht je net wat later afstuderen, omdat je bijvoorbeeld nog je scriptie moet verdedigen? Geen probleem!

Zolang jij tussentijds al fulltime beschikbaar bent, kun je gewoon starten. Dat ene dagdeel waarin je jouw felbegeerde diploma binnen hengelt, kun je natuurlijk afwezig zijn. Geen stress.

Iets om wel rekening mee te houden, zijn je eventuele vakantieplannen. De startdatum van het Java Traineeship is najaar 2024. 

In de eerste 7 weken wordt het bootcamp gegeven op ons kantoor in Nieuwegein. Hierna wisselt het qua werkplek en locatie. Dit wisselt per project, afhankelijk van de klant. Ook is er ruimte om hybride (thuis) te werken en op ons kantoor in Nijmegen.

Aan dit traineeship doen meerdere Conclusion-bedrijven mee. Zo krijg je al snel een goed beeld van het Conclusion ecosysteem. In het bootcamp komt niet alleen Java aan bod, maar ook de IT-expertises van andere bedrijven (bijvoorbeeld data- en applicatie-integratie en Open Source, cloud en monitoring).

Je wordt onderdeel van een groep trainees vanuit First8 Conclusion, Virtual Sciences Conclusion en Xforce Conclusion.

Werken-bij-Conclusion

Wat krijg je van ons?

Omdat wij erop vertrouwen dat jij uitblinkt als Java Trainee, bieden wij jou het volgende:

  • Een bruto startsalaris van €2.600 o.b.v. 40 uur, dat jaarlijks toeneemt bij goed presteren
  • Een dienstverband van 32-40u per week
  • Een auto of mobiliteitsvergoeding
  • Een contract voor 1 jaar dat bij goed presteren nadien wordt omgezet in een vast contract
  • Een laptop en alles wat je nodig hebt om goed te kunnen werken
  • Veel mogelijkheden om kennis uit te bouwen via cursussen, trainingen en opleidingen. Je krijgt bij ons een zeer ruim opleidingsbudget en opleidingsdagen
  • Lidmaatschap van de NLJUG;
  • Vitaliteitsbudget t.w.v. 25,- per maand.

 

Contact opnemen

Onze identiteit

Dus, hoe zou een dienstverband bij First8 eruitzien?
De sfeer op de kantoren is informeel en laagdrempelig. Het hoofdkantoor zit in Nijmegen. Het andere kantoor zit in Nieuwegein. Binnen no-time ken je iedereen bij naam en spreek je regelmatig af (als je wilt) met collega's om een bordspelletje te spelen of te gamen. Ook komen wij eens per maand samen op kantoor, om te sparren over hedendaagse ontwikkelingen en uitdagingen op de werkvloer. Na afloop wordt er wat gegeten en gedronken samen.

Je hebt er geen behoefte aan om zonder enig overleg te worden "weggezet" bij een opdrachtgever. In tegendeel, je overlegt dit graag zodat er samen gekeken wordt wat voor soort project bij jou past. Het liefst zo dichtbij huis mogelijk (max. 60 min enkele reis) en afhankelijk van jouw behoeften, solo of in een projectteam. Het kan bij ons allebei! Altijd in overleg met jou.

Wie zijn wij?
Wij zijn dé Enterprise Open source-partij van Nederland. Bij ons werken Java en Open-source programmeurs met passie voor het vak. Platgeslagen heeft de klant een probleem en wij bedenken de oplossing. Dit vertalen wij vervolgens in een maatwerkapplicatie, die van scratch kan worden gebouwd, waarbij complexiteit, integratie en securityonderdelen zijn van jouw werkzaamheden. Dat doe je in een projectteam.

Dit zijn vaak langdurige projecten, afhankelijk van de grootte van het project. Tijdens dit project, werk je deels op ons kantoor met jouw team, bij de klant of thuis. Zoveel mogelijk afgestemd op jouw behoeften, qua flexwerken. Onnodig in de file staan willen wij zodoende voorkomen, zodat er meer tijd overblijft voor nuttige en leuke dingen.

Waar kun je ons mogelijk van (her)kennen?
Wij zijn de trotse business partner van RedHat en NLJUG. Daarnaast zijn wij al jaren hoofdsponsor van Masters of Java, het officieuze NK Java programmeren. Hiervoor bedenken én schrijven wij de opdrachten en zijn wij verantwoordelijk voor het framework en de software.

Lana Haseta First8 Conclusion
Heb je vragen?

Lana Haseta

Recruiter First8 Conclusion

lana.haseta@first8.nl

+31 6 16 05 43 13

Kijk verder

contact