Op een laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen via Youngclusion

Een community voor iedereen binnen het ecosysteem van Conclusion die jong van geest is. Zo omschrijft Max Youngclusion. Samen met twee andere enthousiaste collega’s vormt hij het bestuur van dit netwerk binnen Conclusion. Met zijn brede interesse en achtergrond zoekt hij als vanzelfsprekend de verbinding op. Ook collega Anne leert graag nieuwe mensen kennen. Vanuit hun eigen behoefte om een netwerk op te bouwen en met anderen in contact te komen ontstond Youngclusion.

7 september 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Youngclusion
Waarom hebben jullie Youngclusion opgericht?

Max: “Toen ik een paar jaar geleden begon als consultant bij Conclusion Consulting viel mij direct op hoeveel aandacht er is voor verbinding. Zo zijn er regelmatig uitgebreide borrels en kunnen collega’s met elkaar sporten. Mits de omstandigheden dit toelaten natuurlijk. Het leek mij mooi om dit uit te breiden met een actieve community voor starters en mensen die jong van geest zijn. Mijn leidinggevende steunde dit idee en ik kreeg alle ruimte om hier naast mijn werk mee aan de slag te gaan. Zo ben ik gaan rondbellen en al snel ontstond een groepje van enthousiaste mensen van verschillende labels binnen Conclusion.” Daar hoorde Anne ook bij: “Ik kwebbel met iedereen en via-via hoorde ik van Max en zijn initiatief. Daar wilde ik graag aan bijdragen. Vervolgens zijn we met nog een paar mensen gaan brainstormen over hoe we zo’n community het beste konden vormgeven.”

Wat doet Youngclusion precies?

“Youngclusion biedt een informeel en toegankelijk platform om met andere mensen binnen en buiten Conclusion in contact te komen. Dit kan natuurlijk in de vorm van borrels, maar die zijn er al. We willen juist iets extra’s bieden. Daar komt bij dat we zijn gestart vlak voor de coronacrisis, waardoor fysieke evenementen sowieso op een lager pitje kwamen te staan. Veel gaat dus digitaal”, vertelt Max. Anne vult aan: “Door middel van verbinding willen we onze leden verder helpen in hun professionele ontwikkeling en groei van hun carrière. Via Youngclusion kunnen zij hun kennis delen, nieuwe inzichten opdoen en elkaar vooruithelpen.” Max: “Een digitale community is daarvoor ideaal. Daarnaast organiseren we formele en informele activiteiten waar we graag een ludiek element aan toevoegen. Zo hebben we onlangs een ecosysteemsafari georganiseerd waarbij kaartjes te winnen waren voor een echte safari in de Beekse Bergen. We gingen hierbij op zoek naar zogenaamde ‘exoten’ binnen het ecosysteem; collega’s die een bijzondere of afwijkende rol vervullen. Ook organiseren we online speeddates waarbij je steeds vijf minuten spreekt met een andere collega binnen het ecosysteem. En op dit moment zitten we midden in de voorbereiding voor een business game.”

Youngclusion is een community voor iedereen binnen het ecosysteem van Conclusion die jong van geest is

Max Tiel - Consultant
Wat is de toegevoegde waarde van Youngclusion in je werk en carrière?

“Youngclusion is een veilige en inspirerende plek om te sparren over de meest uiteenlopende vraagstukken”, vertelt Anne. “Of het nu gaat om een werkinhoudelijke uitdaging of je persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk kan dit met directe collega’s, maar soms kan juist een andere blik en invalshoek nieuwe inzichten geven. Bovendien is het erg handig om te weten waar collega’s van andere labels mee bezig zijn. Ik werk als AFAS-consultant bij Conclusion AFAS Solutions en ik had laatst een klant die vertelde dat hij ook nog ergens anders tegenaan liep. Dankzij Youngclusion wist ik dat een van onze andere labels hem daar goed bij kon helpen. Op die manier versterken we elkaar.” Max: “Het is daarnaast erg leerzaam om samen iets op te bouwen en een team te vormen. We zijn een heel diverse en eigenzinnige groep. Van specialisten tot generalisten en van introverte types tot sociale netwerkers. Dat werkt goed. We vullen elkaar aan en de sfeer is ongedwongen.”

Welke dromen voor de toekomst hebben jullie?

Anne: “We willen Youngclusion graag nóg meer bekendheid geven om zo de community verder uit te bouwen. Vindbaarheid en toegankelijkheid staan hoog op de agenda de komende periode. Iedereen moet zich bij ons welkom voelen. Ik zeg wel eens: we hebben 2.000 leden, alleen weten ze dat nog niet allemaal.” Max voegt toe: “Verder willen we ons niet alleen focussen op de interne verbinding, maar ook op de connectie naar buiten toe. Dit doen we door een keer per jaar een extern netwerkevent te organiseren. Voor wat betreft mijn eigen dromen richt ik mij binnen mijn werk als consultant op toekomstgericht leiderschap. Daarin wil ik mij verder ontwikkelen, zowel qua business als qua technologie.” Anne vertelt over haar ambities: “Ik krijg energie van nieuwe dingen leren en creatief bezig zijn. In mijn consultancywerk miste ik die creativiteit een beetje. Gelukkig zijn er binnen Conclusion genoeg mogelijkheden om je blik te verbreden. Zo is onze marketeer momenteel met zwangerschapsverlof en heb ik de kans gekregen om twee dagen per week haar werkzaamheden over te nemen. Zo kan ik het marketingvak beter leren kennen en ontdekken of het bij me past. Dat is typisch Conclusion, je krijgt hier alle vertrouwen en vrijheid om je eigen pad te volgen.”

Benieuwd naar opkomende events of wil je graag in contact komen met Youngclusion? Stuur dan een mailtje naar youngclusion@conclusion.nl.

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionNieuws & EventsAlle Conclusion vacatures