Verschil moet er zijn - volgens Annemieke Staal

Werken bij First8 | Conclusion is niet zomaar een job, maar een passie. We stellen je graag voor aan Annemieke Staal; Java Developer.

21 december 2020   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

samenwerking first8
‘Verschil moet er zijn’. dat heb je vast wel eens gehoord binnen Conclusion. 
wat betekent ‘verschil moet er zijn’ voor jou?

Voor mij betekent het dat iedereen zijn eigen kijk op dingen heeft. En dat zorgt ervoor dat je niet vastzit in je eigen stramien, omdat anderen weer anders tegen dingen aankijken. Het vergroot je horizon. Dat vind ik altijd wel fijn. 

In mijn werk leidt dit ertoe dat er vragen gesteld worden over dingen waar ik zelf niet bij stil heb gestaan. Dat geeft me weer nieuwe inzichten over de manier waarop je code schrijft, hoe het er beter of makkelijker uit kan zien. Gelukkig staat iedereen voor elkaars inzichten open ongeacht je rol.

‘Verschil moet er zijn’ of ‘verschil mag er zijn’. Wat vind jij en waarom?

Dat is een ingewikkelde. Ik wil niet per se dingen opleggen aan mensen, en daarom kies ik voor ‘Verschil mag er zijn’. Ik wil niet dat mensen denken dat ze anders moeten zijn om het anders zijn. Nee, je mag gewoon jezelf zijn. 

We zeggen vaak dat we het bij Conclusion ‘net even anders’ doen. Vind jij dat ook en waarin merk je dat dan?

Wat me opvalt is dat de teams hier een vrij losse feeling hebben. Tuurlijk hebben we sprints, maar we zijn heel vrij in hoe we ze indelen. Als er iets tussendoor komt wat we als team belangrijk vinden, maken we daar ruimte voor. Dat kan hier gewoon. Dat is wel iets wat zeker niet overal het geval is.

Wat ik vooral leuk vind bij First8 is de hoeveelheid vrouwen die er bij ons werken. Het brengt een evenwicht met zich mee.

Annemieke Staal | Java Developer
Wat typeert jou in je werk? Als we het aan je collega’s zouden vragen: hoe omschrijven zij jou dan? Welke rol vervul jij in het team? 

Enthousiast! De feedback die ik vaak krijg is dat ik een aanstekelijk enthousiasme heb, wat anderen ook weer energie geeft. Dat probeer ik altijd mee te nemen en dat geeft mezelf ook energie. In het team vervul ik vaak een kritische rol en dat kritische probeer ik dan ook te leren aan anderen. Altijd de ‘ja, maar’-vraag stellen. Daar komt de docent in mij dan naar voren. Ik geef dan aan dat je soms kritisch moet zijn of dwars moet liggen, ook al is dat wel eens irritant. 

Bij Conclusion geloven we in je. gewoon, in wie jij bent. dat brengt vrijheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Ervaar jij dat ookt?

Natuurlijk komt er bij meer senioriteit ook meer verantwoordelijkheid kijken. Ik vind dat juist wel fijn, want dat brengt een gevoel van urgentie mee en dat haalt altijd wel het beste uit mij. Dat pusht mij om het meeste eruit te halen.

Met het werk wat je doet kun je van betekenis zijn. Soms zijn het kleine dingen die toch heel betekenisvol zijn. En soms is het juist heel groot en zichtbaar. Kun je een voorbeeld noemen van een project waarin jij je van betekenis voelde?

Dat was meteen mijn allereerste project bij Conclusion Low Code Company, waar ik meewerkte aan de ontwikkeling van een applicatie voor een groot project van ForeyeT voor de NS, namelijk het vervangen van alle stations borden in heel Nederland. Door de applicatie konden de monteurs precies zien welke borden al vervangen waren. Het leuke was dat het heel zichtbaar was, iedereen zag natuurlijk dat de borden vervangen waren. Ik voelde me helemaal de koning te rijk dat we zo’n belangrijke applicatie gebouwd hadden. Dat is zo’n leuk gevoel dat je meegewerkt hebt om het voor hen allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tot slot, is er iets wat je als afsluiting nog mee wil geven over werken bij Conclusion?

Wat ik vooral leuk vind bij First8 is de hoeveelheid vrouwen die er bij ons werken. We hebben echt een flink aantal vrouwen en dat zie je lang niet altijd in dit vak. Het brengt een evenwicht met zich mee. Vrouwen brengen toch meer gevoel mee, zonder meteen in hokjes te gaan denken. Laat ik voor mezelf spreken, want dat kan ik natuurlijk niet voor alle vrouwen, maar ik werk bijvoorbeeld ook veel vanuit instinct. Dan voel ik dat iets nog niet klopt in het project zonder dat ik weet wat het is. Maar dat geeft wel genoeg aanleiding om er verder in te duiken Uiteindelijk komt dat ten goede aan het eindresultaat.

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events