Van zorg naar ICT bij Hot ITem Conclusion

De overeenkomst tussen een laboratoriummedewerker en een data engineer? Problemen oplossen en aandacht voor details. Sandra was eerst werkzaam in het lab, maar werkt sinds september 2021 als data engineer bij Hot ITem Conclusion. Ze gaat graag een uitdaging aan en lost complexe technische problemen op. 

3 september 2023   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Sandra van der Slikke, data engineer bij Hot ITem Conclusion

“Voor mij was het een logische stap naar de IT. Ik begreep nooit waarom we in het ziekenhuis waar ik werkte zoveel data verzamelden, maar er bijna niks mee deden. Nu weet ik hoe ik de gegevens uit een database kan omzetten in waardevolle informatie."

Liefde op het eerste gezicht

Sandra is één van de vrouwen die via Techionista de weg naar IT heeft gevonden. Onderdeel van dit omscholingstraject is een kennismaking met verschillende IT-bedrijven. Het verhaal van de Hot ITem Groep maakte indruk. “Ha, dit bedrijf gebruikt wel de data, dacht ik. Ik heb ze een LinkedIn-berichtje gestuurd met een bedankje voor de inspirerende presentatie. Vervolgens kreeg ik een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en voordat ik het wist, was ik aan het solliciteren. Ik zit hier echt op mijn plek. Hot ITem Conclusion is een bedrijf zonder hiërarchie. Zo werkt ook het management mee in de projecten. Bovendien is er oog voor de medewerkers. En er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hier kijken ze naar jouw talenten. Allemaal belangrijke redenen om volmondig ‘ja’ te zeggen tegen deze baan.”

Ik zoek nog steeds de collega’s van mijn PIP-DE-klas op, samen leren en starten bij Hot ITem Conclusion schept een band.

Sandra van der Slikke, data engineer bij Hot ITem Conclusion

PIP-DE klas

“De ondersteuning hier bij Hot ITem Groep is goed georganiseerd. Je begint met een interne training van een maand, de PIP-DE-klas. PIP-DE staat voor Personal Improvement Program – Data Engineer. Van technische kennis tot de werkwijzen van Hot ITem Conclusion. Alles komt voorbij. En het zijn de ervaren collega’s van het bedrijf die de trainingen verzorgen. Een mooie manier om te starten en erg leerzaam. Ook leuk om dat samen te doen met 5 andere nieuwe collega’s. Dat schept een band. Ik zoek deze collega’s nog steeds op, ook al zitten we in andere projecten.“

Werken aan een datagedreven organisatie

Hot ITem Groep telt 250 specialisten van business intelligence en analytics tot data sciences en engineering. “Ik zit aan de technische kant met oog voor de business. Van het extraheren van gegevens uit bronnen en het transformeren van gegevens in een geschikt formaat voor analyse, tot het laden van gegevens in databases van datawarehouses en het implementeren van de datapijplijnen. We werken met de tools MS Azure en Data Bricks om data te verwerken en inzichtelijk te maken. Extract, Transform en Load. Dat is wat ik doe. Programmeren hoort daar ook bij. Maar eenmaal gekozen, betekent niet dat het vaststaat. De mogelijkheid om te switchen naar bijvoorbeeld de businesskant blijft bestaan.“

Blijven vragen, scherp zijn

“Het is fijn werken met mijn collega’s. Wat ook erg fijn is, is dat geen vraag te gek is. En dat er altijd iemand is die mijn vraag kan beantwoorden. Ja, ik ben van het vragen stellen. Hierdoor vergroot ik mijn kennis en begrijp ik beter hoe zaken hier gaan. Zeker in het begin heeft het mij erg geholpen bij het oplossen van mijn startproblemen. Met het stellen van vragen voorkom ik ook misverstanden in projecten en weet ik dat we allemaal op dezelfde lijn zitten. Ik merk daarnaast dat ik steeds beter ben ingewerkt. Ik beantwoord nu ook zelf veel vragen van collega’s.”

Nieuwsgierig naar meer?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events