• Onze vacatures

    Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

  • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

  • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

  • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

Als trainee van betekenis zijn in nieuwe technologie voor klanten met maatschappelijke impact

Tijdens het traineeship al als volwaardig teamlid meewerken aan nieuwe technologie (React). Tim maakt een ongekende groei door tijdens zijn traineeship. Hij werkt voornamelijk aan front-end oplossingen binnen het team Veilen bij Royal FloraHolland.

22 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Tim, hoe ziet jouw traineeship er precies uit?

“De eerste 10 maanden van mijn traineeship bestonden uit het opdoen van veel kennis die je nodig hebt om in een team te kunnen starten. Ik volgde bijvoorbeeld cursussen voor de basis van coderingen, C# en Agile. Na 3 maanden kregen we in groepen van 2 een concrete opdracht die we bij een team uitvoerden. Ik kwam voor deze opdracht bij team Veilen terecht waar ik nu nog steeds werk. Aan het einde van het eerste jaar kregen wij een eindopdracht waar we gedurende 3 maanden 1 dag per week aan werkten. De opdracht sloten we af met een eindpresentatie. Het tweede jaar – waar ik nu in zit – bestaat uit meedraaien in het team en werken aan je persoonlijke ontwikkeling.” 

Hoe is het om als trainee met nieuwe technologie aan de slag te gaan?

“Ten eerste vind ik het te gek om mijn creativiteit los te kunnen laten in een project. Ik heb een creatieve achtergrond in de muziek. In dit React-project kan ik mijn creatieve brein er flink op loslaten. Én het is gaaf om het team te helpen in plaats van andersom.”

In dit React-project kan ik mijn creatieve brein er flink op loslaten. Én het is gaaf om het team te helpen in plaats van andersom.

Tim Krikken | Trainee
Wat zijn de meest memorabele leermomenten voor jou geweest?

“Voor mij waren de eerste 3 maanden erg leerzaam. Omdat ik geen ICT-achtergrond heb, kwam er veel informatie op mij af. Ik heb veel cursussen mogen doen en daarmee veel kennis opgedaan zowel op hardskills, zoals coderen, als op softskills. De eerste opdracht die ik afrondde binnen het team blijft mij bij. Het voelde namelijk goed om iets bij te dragen aan de ‘echte wereld’. Afgelopen september rondde ik de eerstejaarsopdracht af samen met 2 andere trainees. Wij hebben een nieuwe functionaliteit en services verwerkt in AWS samen met eventsourcing. De simulatie met de nieuwe functionaliteiten die wij ontwikkelden, gaf het proces bij Royal FloraHolland in het klein weer. Collega’s waren erg onder de indruk van ons resultaat dat nog niet eerder op deze manier was gerealiseerd.”

Op welke manier werk jij aan jouw eigen ontwikkeling?

“De opzet van het traineeship is dat je veel ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling. Je mag zelf de trainingen uitzoeken die voor jou interessant zijn. Daarnaast wordt er een aantal cursussen aangeboden waar je aan mag deelnemen, bijvoorbeeld webdesign, apps ontwikkelen voor telefoons, advanced React of leidinggeven. Conclusion geeft je alle ruimte voor je ontwikkeling en ambities. Je kunt groeien in de richting die je op wilt. Buiten de cursussen zijn er gildes opgebouwd binnen het bedrijf waarvoor iedere medewerker zich kan aanmelden. De gildes bestaan uit groepen collega’s uit verschillende teams die dezelfde interesses hebben en gezamenlijk werken aan een overkoepelende opdracht. Ik heb me aangemeld bij het front-end gilde waar we werken aan een universele template. Het is gaaf om op zo’n manier een bijdrage te leveren aan een product dat impact heeft op het hele bedrijf.”

Hoe ervaar jij jouw team en de samenwerking binnen Conclusion?

“De sfeer is fantastisch. We werken fijn samen en alle collega’s nemen de tijd – ook al zijn ze zelf erg druk – om te helpen wanneer je met een vraagstuk zit. We werken hard, maar hebben ook een hoop lol samen. Kennisdeling is binnen ons team echt aan de orde. Elke 2 weken wordt een bepaald onderwerp gepresenteerd tijdens een kennissessie. En na het afronden van iedere sprint is er een technische review. Het werken bij Conclusion ervaar ik als fijn en vertrouwd; ik voel me vanaf de eerste dag al thuis. Bij Conclusion gaat het niet alleen om prestaties; het belang van de medewerker staat altijd centraal.”

Blog
Verschil moet er zijn volgens Ilona Otten

Nieuwsgierig?

Alle Conclusion vacatures
Nieuws & Events
Verschil moet er zijn
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Thema's
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy