• Onze vacatures

    Alle vacatures op één plek: vind de vacature die bij jou past!

  • Wat jouw expertise ook is, wij vertellen je meer.

  • Conclusion: een unieke bundeling van bedrijven met elk hun eigen signatuur.

  • Lees de verhalen van onze collega’s of ontmoet ons live of digitaal!

Werken bij Conclusion. Dat is net even anders.

We stellen je voor aan Maarten Smeets, software architect bij AMIS | Conclusion. Iemand die van zijn hobby zijn werk maakt en je hier graag meer over vertelt. 

7 oktober 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Maarten Smeets | werken bij Conclusion

Vertel eens wie je bent en wat je doet?

Ik ben Maarten Smeets. Net de 40 gepasseerd en 6 jaar werkzaam bij AMIS. Ik startte als software ontwikkelaar en ben in de afgelopen jaren doorgegroeid naar software architect. Ik ben getrouwd met Krista en we hebben een dochtertje van net 4. Naast dat mijn werk ook mijn hobby is, ben ik ook een fan van het fantasy genre. Dit uit zich in RPGs (role-playing games) die ik speel en films/series die ik volg.

‘Verschil moet er zijn’. Dat heb je vast wel eens gehoord binnen Conclusion. Wat betekent ‘verschil moet er zijn’ voor jou?

Ik word vaak ingezet bij klanten met een specifiek doel. Vaak probeer ik de klant verder te helpen dan alleen de opdracht uit te voeren. Dus proactief met verbetervoorstellen komen en actief meedenken met wat de klant wil bereiken.

Hoe ervaar je dit bij Conclusion?

Binnen AMIS zijn er verscheidene initiatieven om mensen zo goed mogelijk te faciliteren om meerwaarde voor klanten te kunnen bieden. Er worden bijvoorbeeld regelmatig kennisuitwisselingssessies georganiseerd. Daar delen we onze ervaringen, werkwijzen en hulpmiddelen om van elkaar te leren. Op deze manier kunnen we onze klanten nog beter helpen.

‘Verschil moet er zijn’ of ‘verschil mag er zijn’. Wat vind jij en waarom?

‘verschil mag er zijn’. Ik ben geen voorstander van verplicht te worden (moeten) en daardoor juist ingeperkt te worden. Intern is Conclusion een organisatie waar een grote diversiteit aan mensen werkt. Conclusion heeft een open cultuur waar iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. Dat ervaar ik als een kracht. Naar buiten toe is Conclusion een ecosysteem van diverse  bedrijven met elk hun eigen specialiteit, maar wel met veel kruisbestuiving. Hiermee bieden we klanten meerwaarde. Als er een specifieke uitdaging is buiten het eigen expertisegebied, dan vinden we elkaar snel.

We zeggen vaak dat we het bij Conclusion ‘net even anders’ doen. Vind jij dat ook?

Een recent voorbeeld is de organisatie van BOT-sessies (benen op tafel). Hierin werd ‘chaos engineering’ als onderwerp behandeld. Bewust iets stuk maken op een testomgeving en dan als team op zoek gaan naar het probleem. Het team leert daardoor de omgeving kennen en kan oefenen met procedures voor als er iets misgaat. Naast dat het leuk is en het een spel-element heeft, verbetert ook de taakverdeling en samenwerking binnen het team hierdoor. Dit heb ik buiten Conclusion nog niet bij klanten georganiseerd zien worden.

Conclusion is een open organisatie met een grote diversiteit aan collega’s met zeer uiteenlopende achtergronden. Dit open en vriendelijke karakter van de organisatie spreekt me erg aan.

Maarten Smeets, software architect

Wat maakt jouw werk ‘net even anders’?

Regelmatig zit ik als enige van Conclusion op locatie bij een klant. Wat het werken bij Conclusion voor mij anders maakt is dat ik bij uitdagingen terug kan vallen op mijn directe collega’s én collega’s bij andere Conclusion-bedrijven. Als je iemand van Conclusion inhuurt heb je niet alleen die persoon, maar ook een groot netwerk tot je beschikking.

Hoe omschrijven collega's jou?

Als software architect fungeer ik als het ‘technisch geweten’ van een of meerdere teams. Ik stel onder andere oplossingsrichtingen op, bewaak architectuurpatronen en ondersteun met technisch complexe zaken (bijvoorbeeld op security of performance vlak). Ik help de producteigenaar door technische uitdagingen in begrijpelijke taal uit te leggen zodat deze hier gefundeerde beslissingen (mbt prioritering en budgettering) over kan maken.

Bij Conclusion geloven we in je. Gewoon, in wie jij bent. Dat brengt vrijheid en verantwoordelijkheid met zich mee. Ervaar jij dat ook?

Vertrouwen uit zich op verschillende manieren. Bijvoorbeeld dat ik regelmatig als enige bij een klant in wordt gezet om daar AMIS te vertegenwoordigen. Daarnaast heb ik regelmatig bijgedragen aan externe uitingen, zoals het geven van presentaties op conferenties. Op de AMIS Technology Blog stel ik zelf blogs op en wordt er vertrouwd op mijn professionaliteit daarin.

Hoe ervaar jij deze manier van werken en samenwerken?

Het vertrouwen dat ik vanuit de organisatie krijg geeft een stuk vrijheid waar ik veel waarde aan hecht. Als principal consultant wordt verwacht dat ik bijdraag aan profilering van de organisatie. Door dit op vrijwillige basis te doen heeft het toch een ongedwongen karakter en wordt het geen verplichting. Intrinsieke motivatie wordt gestimuleerd en ook beloond.

Kun je een voorbeeld noemen van een project waarin jij je van betekenis voelde?

Bij mijn laatste klant speelde ik een belangrijke rol bij het opzetten van een applicatie. Deze applicatie ontsluit financiële gegevens op eenduidige wijze vanuit verschillende systemen naar de rest van de organisatie. Dit was niet alleen leuk om te doen, maar de klant had hier ook veel profijt van. Het aantal koppelingen met individuele financiële systemen verminderde hierdoor.

Bij Conclusion werken we in een unieke combinatie van mensen, karakters en expertises. Hoe zorgen de verschillen ervoor dat we als team meer impact maken?

Een goed voorbeeld is het leeftijdsverschil binnen onze teams. Jonge medewerkers zijn vaak flexibel en oplossingsgericht. Oudere medewerkers hebben vanuit hun ervaring vaak een beter overzicht om lange termijn consequenties in te kunnen schatten. Door dit te combineren nemen we het beste van beide mee in onze projecten.

Merk je dat ‘verschil moet er zijn’ leeft bij je collega’s?

Collega’s zijn regelmatig trots op wat ze bij klanten gedaan hebben en vertellen er enthousiast over. We zijn met veel nieuwe technologie bezig en als organisatie ook flexibel in het ons snel eigen maken van nieuwe kennis. Als voorbeeld zie je het enthousiasme waarmee collega’s in de Microsoft Azure certificeringen zijn gedoken.

Is er iets wat je nog mee wil geven over werken bij Conclusion?

Conclusion is een grote organisatie, maar door de opdeling in verschillende Conclusion-bedrijven behouden we in veel gevallen toch de kleinschaligheid. Het is een open organisatie met een grote diversiteit aan collega’s met zeer uiteenlopende achtergronden. Dit open en vriendelijke karakter van de organisatie spreekt me erg aan.

Blog
Werken bij Conclusion - Net developer Jeroen

300 applicaties naar de cloud voor Royal FloraHolland

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionNieuws & EventsAlle Conclusion vacatures
Contact
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Thema's
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies